Evocatiecommissie maakte einde aan procedureslag: in principe moet Virton - Beerschot herspeeld worden

Sport | De zaak rond de scheidsrechterlijke dwaling tijdens Excelsior Virton en Beerschot VA heeft een uitspraak gekregen. De Evocatiecommissie van de KBVB maakte bekend dat het evocatieverzoek van Excelsior Virton ongegrond is waardoor niets een rematch tussen Excelsior Virton en Beerschot VA nu nog in de weg staat... behalve het coronavirus!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot was na de verloren wedstrijd tegen Virton gaan aankloppen bij de KBVB omdat de enige goal in de match er gekomen was na een scheidsrechterlijke dwaling van ref Denil. De KBVB volgde die redenering en stelde dat de match herspeeld moest worden.

Virton ging daarop (met de steun van Westerlo) naar een Luxemburgse rechtbank waar werd bepaald dat de match niet herspeeld kon worden vooraleer alle juridische procedures uit het bondsreglement uitgeput zouden zijn. Dat gebeurde nu, waardoor de wedstrijd officieel herspeeld zou moeten worden.

Wat met de eindstand?

Door de coronacrisis lijkt het echter uitgesloten dat een dergelijk duel nog plaats zal vinden waardoor het ook in deze zaak afwachten wordt wat er uiteindelijk beslist zal worden. Het resultaat kan nog belang hebben voor het algemene klassement. Momenteel telt KVC Westerlo twee punten meer dan RE Virton waardoor de Kempenaars zich de kampioen van de reguliere competitie mogen noemen. Maar Virton kan daar dus terug over gaan als het die inhaalmatch zou winnen.

In de amateurreeksen werd de 'regel van drie' toegepast om iedereen aan een gelijk aantal wedstrijden te helpen en zo de eindstand mee te bepalen. In dit geval zou Virton dan uitkomen op 48,7 punten terwijl Westerlo er 49 heeft. Al is het voor alle duidelijkheid nog niet zeker dat dit zo wordt toegepast.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top