Uitgelicht: de meest historische remontada’s ooit in de Champions League

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Zaterdag serveren we vijf memorabele comebacks in de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid – Juventus 1-3 (11 april 2018)

In het seizoen 2017-2018 stonden Real Madrid en Juventus tegenover elkaar in de kwartfinales van het kampioenenbal. Niemand gaf Juve nog een stuiver in de return, na een 0-3 verlies in eigen huis in de heenmatch.

Toch maakt de Italiaanse kampioen het onverwacht spannend. Na een uur spelen leidt Juventus met 0-3 in Bernabeu, dankzij 2 goals van Mario Mandzukic en eentje van Blaise Matuidi. Net wanneer iedereen zich opmaakt voor verlengingen slaat echter het noodlot toe voor de Italianen. Real krijgt in de 93e minuut een penalty, tot grote woede van Juve-doelman Gianluigi Buffon. Door zijn hevig protest moet hij met rood het veld verlaten. In alle hectiek probeert Cristiano Ronaldo, toen nog speler van Real, zijn kalmte te bewaren. De Portugees doet wat hij moet doen, de elfmeter in het mandje leggen.

De penaltygoal op de valreep zou Real later naar een eindzege brengen in de Champions League. In de finale klopte het Liverpool met 3-1.

Herbekijk Real Madrid – Juventus vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

Dortmund – Malaga 3-2 (6 april 2013)

“Voetbal is een simpel spel. 22 mannen rennen achter een bal aan en uiteindelijk winnen de Duitsers.” De bekende uitspraak van Gary Lineker ontplofte als een bom in het gezicht van Malaga op 6 april 2013. Na een 0-0 in Andalusië een week eerder, werd het terugduel een absolute nagelbijter.

Met goals van Joaquin en Robert Lewandowski trokken we met een gelijkspel de kleedkamer in, maar het venijn zat ‘m overduidelijk in de staart van dit duel. Toen 8 minuten voor tijd Eliseu Malaga op voorsprong bracht, leek Dortmund uitgeteld. Maar dan was er nog de blessuretijd. Op vier minuten extra tijd gebeurde wat niemand meer voor mogelijk hield. Marco Reus tikte de gelijkmaker binnen, nog geen minuut later duwde Felipe Santana de 3-2 tegen de touwen. Malaga schreeuwde nog moord en brand voor vermeend buitenspel, maar de Spanjaarden vlogen uit het kampioenenbal na een zinderend slot. Dortmund veroverde zijn plekje in de halve finale.

Herbekijk Dortmund – Malaga vanaf 12u op Proximus Sports 1.

AS Roma – Barcelona 3-0 (10 april 2018)

Een 4-1 zege in de heenmatch, de return in Rome bleek een maat voor niets. Wat zou het anders uitdraaien voor FC Barcelona. Een laks Barça werd meteen bij de keel gegrepen in het Stadio Olimpico. Al na 6 minuten deed Edin Dzeko het Romeinse geloof in een comeback opflakkeren.

Geen Catalaans beterschap na de opener. Enige dreiging van Lionel Messi en co. bleef uit. AS Roma, met Radja Nainggolan in de gelederen, diepte de score uit tot 2-0 dankzij een penalty van Daniele De Rossi. Maar het Olympisch Stadion zou helemaal uit zijn voegen barsten 8 minuten voor tijd. Centrale verdediger Kostas Manolas kopte namelijk een hoekschop kurkdroog in doel, op dat moment stond AS Roma in de halve finales van de Champions League.

Barcelona had amper nog weerwerk in de benen. En als er nog een kans uit de lucht kwam vallen, stond Alisson Becker pal. AS Roma bij de laatste vier, het woord Romantada was geboren.

Herbeleef AS Roma – Barcelona vanaf 15u05 op Proximus Sports 1.

Ajax – Tottenham (8 mei 2019)

Het Ajax in de Champions League-editie van 2018-2019 was een ware lust om naar te kijken. De Nederlandse kampioen speelde de sterren van de hemel en kegelde onverwacht Europese grootmachten als Real Madrid en Juventus uit het kampioenenbal. De halve finale tegen Tottenham moest voor jongens als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt een hapje worden richting de finale. De kaarten lagen dan ook na de heenmatch onwaarschijnlijk goed, met een 0-1 zege in Londen. Ook de return in Amsterdam leek voor een scenario op roze wolkjes te zorgen: na een goed half uur voetballen stond Ajax 2-0 voor.

Zelfs bij Tottenham geloofden ze niet meer in een terugkeer, behalve 1 man: Lucas Moura. Binnen het uur zorgde hij met 2 treffers voor de nodige spanning. Maar het slot van de wedstrijd zou menig monden doen openvallen. Ajax verzuimde de genadeslag toe dienen, Moura profiteerde. In de allerlaatste minuut bezorgde het met zijn derde treffer Ajax een ware nachtmerrie.

Herbekijk Ajax – Tottenham vanaf 18u35 op Proximus Sports 1.

Barcelona – PSG 6-1 (8 maart 2017)

Afsluiten doen we met misschien wel de meest memorabele remontada ooit. PSG had alles in handen tegen Barcelona in de achtste finales van de Champions League, editie 2016-2017. De Parijzenaars trokken met een 4-0 voorsprong naar Camp Nou, niet wetende dat er op 8 maart die dag geschiedenis zou geschreven worden.

Wat volgde, was een nog nooit geziene comeback van Barcelona die zou eindigen in een 6-1 zege. De laatste goal van Sergi Roberto viel pas in de 95e minuut. Camp Nou explodeerde van geluk. PSG evenaarde zijn grootste nederlaag ooit in een Europese competitie.

Herbekijk de meest legendarische remontada van Barcelona vanaf 21u05 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top