Proximus Sports serveert 5 doelpuntenrijke wedstrijden

Sport | Wegens het coronavirus zijn vrijwel alle grote sportevenementen wereldwijd uitgesteld of afgelast. In afwachting op betere tijden past Proximus Sports zijn programmering aan en biedt u elke dag de kans om sportevenementen te herbeleven die hun plaats in de geschiedenis opgeëist hebben. Vandaag buigen we ons over vijf wedstrijden die afgelopen seizoen veel doelpunten en spektakel opleverden.

Zulte Waregem - Cercle Brugge (5 oktober 2019)

Deze partij op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League zou de geschiedenis ingaan als één van de meest spektakelrijke van het seizoen. Essevee trakteert zijn publiek op zes doelpunten, in een partij die volledig gedomineerd wordt door de thuisploeg. Gianni Bruno en Cyle Larin zijn de uitblinkers met elk twee doelpunten, die hun club in de top 6 hijsen. Cercle krijgt een mokerslag te verwerken waarvan het pas op het einde van de competitie herstelt. De zware nederlaag was de zwanenzang van Cercle-coach Fabien Mercadal, die plaats moest ruimen voor de Duitser en wonderdokter Bernd Storck.

Herbeleef deze match vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

Union Saint-Gilloise - Roeselare (15 februari 2020)

We richten onze spot op de Proximus League met deze knettergekke partij tussen Union en Roeselare op de 26e speeldag. Heel Union dacht dat de partij in een definitieve plooi lag na het doelpunt van Aron Sigurdarson, dat de kroon op een fantastische solo zette. Aan de rust stond het 3-0 en leek het boeken toe voor de bezoekers. Maar het noodlijdende Roeselare was in degradatiegevaar en vocht zich terug in de match. Na twee omgezette strafschoppen maakte Saviour Godwin de gelijkmaker. In de zenuwslopende slotminuten kaapte Roeselare nog ei zo na de zege weg.

Deze wedstrijd kan je vanaf 12u25 herbekijken op Proximus Sports 1.

Dynamo Kiev - Club Brugge (13 augustus 2019)

Club is op missie om zijn ticket voor de barrages van de Champions League veilig te stellen na de kleine zege tegen Kiev (1-0) in de heenwedstrijd van de derde kwalificatieronde. De Bruggelingen missen hun start compleet: na vijf minuten openen de Oekraïners de score. Maar Club is niet uit zijn lood geslagen en herstelt - tegen de gang van het spel in - het evenwicht via Simon Deli. Dynamo blijft pushen en hijst zich tot tweemaal toe aan de leiding, maar blauw-zwart vecht telkens terug en zet de score gelijk. De jonge Lois Openda neemt in het slot de spanning weg en verzekert de Bruggelingen van kwalificatie (3-3).

Deze match is te volgen op Proximus Sport 1 vanaf 17u40.

Anderlecht - KAA Gent (31 oktober 2019)

Paars-wit moddert aan in de buik van het klassement en mist vele sleutelpionnen voor deze affiche op de 13e speeldag van de Jupiler Pro League. De Gentse Ghelamco Arena is een onineembare vesting, maar buitenshuis presteren de Gentenaars ondermaats. In een offensieve partij krijgt het getergde Anderlechtpubliek een spektakelstuk voorgeschoteld. Doelpunten van Yari Verschaeren en Kemar Roofe leken de match in het voordeel van de Brusselaars te beslissen, maar de troepen van Frankie Vercauteren kraken in de slotminuten onder de Gentse druk en zien de zege uit hun handen glippen (3-3).

Herbeleef deze kraker vanaf 20u05 op Proximus Sports 1.

Chelsea - Ajax (5 november 2019)

De vierde speeldag in de groepsfase van de Champions League had één van de mooiste wedstrijden van het seizoen in petto. De Ajacieden profiteerden van de Engelse nonchalance in de defensie om even na rust 1-4 uit te lopen, mede dankzij twee owngoals. De mannen van Frank Lampard bleven er echter in geloven en sloegen zich via César Azpilicueta terug in de match. De match kantelde in een tijdsbestek van twee minuten, waarin twee rode kaarten en een omgezette penalty de veilige voorsprong van Ajax in gevaar bracht. Met een laatste goal van Reece James sleepten de Londenaars een miraculeus puntje uit de brand, waardoor ze samen met Ajax op kop van groep H bleven staan.

Deze krankzinnige wedstrijd kan je herbeleven vanaf 21u55 op Proximus Sports 1.