AB Canapé: stevige garagepunk met SONS

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: het stevigere slag- en gitaarwerk van SONS.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met SONS, bestaande uit Robin Borghgraef, Thomas Plutyn, Arno De Ruyte en Jens De Ruyte, worden we even teruggeblazen naar 2018. Toen wist de punkband de luisteraars van Studio Brussel te overtuigen en wonnen de vier jongens uit het Waaslandse Melsele de muzikale talentenjacht De Nieuwe Lichting. Andere winnaars toen waren Portland en Chackie Jam.

De accenten van SONS zijn alvast duidelijk: fuzzy gitaren, pompende bassen en knallende drums. Laat het duidelijk zijn, deze garagepunkband brengt geen muziek voor mietjes.

De Nieuwe Lichting winnen, het legt de meeste bands geen windeieren. Zo ook SONS niet. De jongens uit Melsele kregen meteen tientallen boekingen voor concerten en festivals. Zo mochten ze in 2018, het jaar van hun zege in De Nieuwe Lichting, meteen de Main Stage veroveren op Rock Werchter. In 2019 stonden ze onder meer op Pukkelpop, op 3 mei veroverden ze de Ancienne Belgique.

Herbeleef het concert van SONS in de AB hieronder:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top