Uitgelicht: vrouwen en jeugd aan de macht

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Zondag komen de vrouwen en de jeugd aan bod.

Anderlecht – Kazygurt 1-1 (12 september 2019)

Een primeur voor de dames van Anderlecht, die de groepsfase overleefden en zo voor het eerst een wedstrijd mochten spelen in de knock-outfase van de Champions League voor vrouwen.

Tegenstander is het Kazachse BIIK Kazygurt. Pas na de pauze barst de wedstrijd in het Lotto Park open. Via een penalty kwamen de Kazachse vrouwen op voorsprong, maar paars-wit bleef niet bij de pakken zitten. Britt Vanhamel kopte uit een hoekschop de gelijkmaker binnen.

Hoewel op voorhand Kazygurt een haalbare kaart leek, trok Anderlecht met een 1-1 gelijkspel twee weken later naar Kazachstan. Daar zou paars-wit uiteindelijk met 2-0 ten onder gaan en geen ticket bemachtigen voor de achtste finales.

Herbekijk Anderlecht - Kazygurt vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

Salzburg – Genk 1-1 (17 september 2019)

De jonkies van Salzburg en Genk vochten op 17 september vorig jaar de eerste speeldag van de UEFA Youth League uit. Het jeugdteam van de Limburgers stond lange tijd op achterstand, na een goal van Karim Adeyemi. Maar in het slot maakte Genk alsnog gelijk vanop de stip. Na een fout op Matisse Didden faalde zijn ploegmaat Siebe Vandermeulen niet.

Genk zal in deze campagne op een derde plaats eindigen, op 2 puntjes van de play-offs.

Herbekijk Salzburg - Genk vanaf 13u15 op Proximus Sports 1.

U21 België – Moldavië 4-1 (15 oktober 2019)

De Belgische beloften zijn nog volop op zoek naar een ticket voor het EK U21 van volgend jaar. De kwalificatiecampagne is momenteel stilgelegd door de coronapandemie. Op speeldag drie in Groep 9 ontvingen de Jonge Duivels Moldavië.

Onze beloften konden alvast de punten goed gebruiken, na toch wel een valse start met een 1-0 verlies tegen Wales en een 0-0 tegen Bosnië en Herzegovina. De Belgen waren deze keer bij de les en wonnen van Moldavië met 4-1. Openda, Antonucci, Vanheusden en Doku tekenden voor de goals.

Herbekijk België - Moldavië vanaf 16u05 op Proximus Sports 1.

Lyon – Barcelona (18 mei 2019)

De dames van Lyon en Barcelona streden vorig seizoen om de eindzege in de Champions League bij de vrouwen. Lyon won de drie voorbije edities en mocht als favoriet aan het duel starten.

Onder de regie van Gouden Bal-winnares Ada Hegerberg maakte Lyon zijn favorietenrol meer dan waar. Nog voor de rust was de wedstrijd al gespeeld dankzij drie goals van de Noorse op 16 minuten tijd. Hegerberg is hiermee de eerste speelster die een hattrick wist te scoren in een CL-finale bij de vrouwen.

Voor Lyon werd het zo 4 op 4 op het kampioenenbal, de 6e eindzege in hun geschiedenis.

Herbekijk Lyon - Barcelona vanaf 18u10 op Proximus Sports 1.

U21 Duitsland – België (17 november 2019)

De zege tegen Moldavië, zoals hierboven vermeld, zorgde voor een hernieuwde frisse start voor de Belgische beloften. Dat werd duidelijk toen de speeldag daarop in de EK-kwalificatiecampagne de Jonge Duivels naar Duitsland trokken.

In het Schwarzwaldstadion van Freiburg boekten de Belgen namelijk een 2-3 stuntzege. Vanheusden met 1 goal en Openda met 2 doelpunten werden de sleutelfiguren.

Na de gemiste start in de campagne zit de Belgische U21-ploeg weer helemaal op EK-koers. Met 7 op 12 staan ze momenteel zelfs aan de leiding in hun groep. Eerste achtervolger Duitsland telt 6 punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Herbekijk Duitsland - België vanaf 21u05 op Proximus Sports 1.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?