Virton maakt nogmaals statement rond licenties: "Onze streefdatum ligt op 23 april"

Sport | Terwijl de andere Proximus League-teams de voorbije dagen alles uit de kast haalden om de licentiecommissie te overtuigen, blijft Excelsior Virton halstarrig mikken op een rechtzaak bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Luxemburgers vinden dat de huidige licentieregels "de economische vrijheid van de clubs aantasten" en wil dat de hele procedure herzien wordt. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport verklaarde de claim van Virton ontvankelijk en zit op 23 april samen om de zaak te bekijken.

"In tegenstelling tot de berichten in bepaalde media is er nog geen beslissing genomen rond de licentie van Excelsior Virton", meldt de club. "Onze zaak komt op 23 april voor het BAS en we hebben de licentiecommissie dan ook gevraagd om de procedure rond onze licentieaanvraag op te schorten totdat er een uitspraak is."

De fans van de Luxemburgse club zullen dus nog langer dan de andere fans in onzekerheid moeten leven. Bij de anderen ligt de streefdatum wél op 8 april. KSV Roeselare en Sporting Lokeren communiceerden nog niet over de 'tweede zit' voor de licentiecommissie. Beide teams werden in het recente verleden in verband gebracht met financiële problemen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top