Clip van de week: Wash Off

Muziek |
'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden gevraagd “in ons kot” te blijven. Deze unieke situatie vormt een inspiratiebron voor vele artiesten, zoals de rockband Foals.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Britse rockgroep Foals heeft gevoel voor timing. Enkele weken geleden onthulde de band een bijzondere clip genaamd ‘Wash Off’, vanop het album ‘Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2’, dat uitkwam in 2019.
 
In de hoofdrol; een persoon die heel meticuleus zijn handen wast boven een gootsteen en daarbij braafjes de sanitaire voorschriften van de autoriteiten volgt, zoals een duurtijd van 20 seconden. Deze sequentie wordt in een lus herhaald, om finaal plaats te ruimen voor een preventieboodschap van NHS, de Britse gezondheidsdienst, die ingaat op de do's-and-don'ts bij het handenwassen.

De geest reinigen
 
De song met frenetiek ritme en penetrerende riff ging oorspronkelijk uiteraard niet over de nobele daad van het handenwassen. Het stuk verwijst naar de reiniging van de geest, aandacht hebben voor jezelf en het genieten van het leven in een wereld in nood. Een boodschap die op een bepaalde manier van toepassing is op deze unieke tijden.
 
Een ding is alvast zeker: het handenwassen is nog nooit zo fascinerend en motiverend geweest als tijdens het horen van dit energetisch refrein van Foals, dus volg deze goede raad op!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top