Belgen AztraL en Bilbo zijn Europees kampioen op Rocket League

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op zondag 29 maart stond Team Dignitas tegenover Renault Vitality in de finale van de Rocket League Championship Series (RLCS). Twee Belgen behoorden tot de line-up van de nieuwe Europese kampioen.

De Belgische esports-wereld kan bogen op twee Europese Rocket League-kampioenen. Na enkele weken van competitie werd het seizoen afgesloten met een finale tussen Renault Vitality en Team Dignitas. Uiteindelijk won het team van Maëllo “AztraL” Ernst (titularis bij Dignitas) en Bram “Bilbo” Vanoverbeke (invaller bij Dignitas) de Europese titel.

In een round-robin-toernooi streden tien grote Europese teams tegen elkaar in een poging de play-offs te bereiken. Met zeven overwinningen en twee nederlagen kwalificeerde Dignitas zich rechtstreeks voor de halve finales. Dat deed ook Renault Vitality met slechts één verlieswedstrijd tegenover acht overwinningen.

© RL Esports

Dignitas won de fantastische affiche na een aantal zeer spannende wedstrijden met 4-3. De nieuwe Europese kampioen ging naar huis met 100.000 dollar. Het niveau lag heel hoog en de kijkers konden genieten van een uitzonderlijk spektakel.

Onze Belgische titularis, die tot MVP (Most Valuable Player) van het toernooi werd gekroond, legde geweldige acties op de mat. Deze overwinning is voor Dignitas een mooie revanche ten opzichte van vorig seizoen toen Renault Vitality, ook in de finale, hun droom aan diggelen had geslagen.

© RLCS

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top