Beerschot start nieuwe maand met twee contractverlengingen

Challenger Pro League | De coronacrisis weerhoudt de technische staf van Beerschot VA duidelijk niet om al een eerste screening van de huidige kern te maken met het oog op het komende seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Mannekes maakten op één april namelijk bekend dat Ayrton Mboko en Yan Vorogovskiy ook het volgende seizoen actief zullen zijn op het Kiel. Beerschot lichtte de optie in de contracten van beide flankspelers.

De contractverlenging van Vorogovskiy is niet meteen verrassend te noemen. De Kazachse international ontpopte zich de voorbije maanden tot sterkhouder binnen het elftal van Hernan Losada; al kampte hij ook wel enkele keren met kleinere blessures. In totaal speelde hij twintig wedstrijden in alle competities samen.

Mboko kwam minder aan spelen toe. De voormalige Belgische jeugdinternational speelde amper drie keer mee dit seizoen, maar daarin kon hij zijn werkgever toch overtuigen om ook zijn contract te verlengen.

"Met de optie van Ayrton Mboko te lichten, willen we duidelijk maken dat jonge Belgische spelers een absolute toekomst bij ons hebben. Bovendien is Ayrton een voorbeeld van de juiste mentaliteit. De wijze waarop hij de laatste competitiematch, op Lokeren, heeft gespeeld geeft duidelijk aan welke talenten hij heeft en die koesteren we maar al te graag", verklaart ondervoorzitter Walter Damen op de officiële website van de club.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top