AB Canapé: de koortsige poprock van Balthazar

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden.

De Belgische band Balthazar mag plaatsnemen in onze zetel. De groep met roots in Kortrijk gaf een geweldig concert in Brussel in februari 2014.
 
Het kwintet produceert een sound die reikt van pop naar rock, en vaak daartussenin schippert. Het geheel wordt overgoten met een sappig synthsausje en kenmerkende, schwungende baslijnen. Balthazar wordt in 2004 boven de doopvont gehouden, de bandleden kenden elkaar vanop de middelbare school.

Het trio bestaande uit Maarten Devoldere en Jinte Deprez op de gitaren en Patricia Vanneste op de viool brengt zijn eerste album uit in maart 2010 via Pias. ‘Applause’ werd verkozen tot beste album van het jaar op de Music Industry Awards en plaveide zo de weg voor Balthazar richting grote festivals.
 
De daaropvolgende platen kenden een even groot succes en de hits volgden elkaar op. AB schotelt jou één van hun beste concerten voor. De grootste oorwurmen zijn van de partij: The Man Who Owns The Place, Bunker, Do Not Claim Them Anymore en Wrong Vibration. Maar ook meer recente songs passeren de revue, zoals Fever en Changes.
 
We hopen Balthazar deze zomer terug te zien, want er staan concerten op Pinkfest, Francopholies de Spa, BSF en de Lokerse Feesten gepland.
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top