AB Canapé: laat je meevoeren door Kapitein Winokio

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden.

Onze zetelgast van vandaag is de enige Belgische artiest met een eigen streamingapp: Winok Seresia, alias Kapitein Winokio. De zelfverklaarde zeebonk maakt al zestien jaar muziek voor kinderen en hun ouders, en steekt daarvoor traditionele kinderliedjes in een eigentijds jasje.
 
Winokio liet de AB met zijn knotsgekke Berenshows maar liefst zestig keer vollopen: een absoluut record. De tiende editie van de concertreeks, die vorig jaar versterking kreeg van Stefaan Degand, Jean Blaute en Isolde Lasoen, lokte 40.000 kijklustige kinderen en ouders.
 
“Ik hou ervan om kinderen met een vingerknip op een andere plek te zetten”, vertelde Kapitein Winokio toen in De Morgen. Dat lukt aardig, onder meer dankzij de deskundige regie van Dimitri Leue. Maar ook de muziek is uiteraard een sleutelelement: die wordt steevast live uitgevoerd, waarbij een grote tros muzikanten het podium bevolkt.
 
De man die in 2011 een MIA voor Kidspop won heeft een paar dozijn platen en verzamelcd’s op zijn actief staan, en is naar eigen zeggen een grote jazzfan. Ook reggae, bossanova en rockmuziek kan hij  smaken, en die genres zijn ook verwerkt in zijn oeuvre. “Zo haak je ook in bij volwassenen”, klinkt het.
 
Vaar mee op de muzikale stroom van Kapitein Winokio en herbeleef zijn concert van 31 december 2019:
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top