Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.
Met Thomas Henry was de keuze in het centrum van de aanval natuurlijk heel snel gemaakt. De Fransman kroonde zich dit seizoen met een straatlengte voorsprong tot topschutter van de Proximus League én hij verbeterde ook nog eens het all-time doelpuntenrecord van Dylan De Belder. Het hoeft dan ook geen betoog dat Henry het laatste plaatsje in ons elftal van het jaar verdient.

Henry was met vijftien goals en drie assists ook nog eens de meest bepalende speler van de reeks. Geen enkele andere speler was bij zoveel doelpunten betrokken als de goalgetter van OH Leuven. Henry speelde niet alle wedstrijden even overtuigend, maar zelfs als hij quasi een hele wedstrijd onzichtbaar was, dan slaagde hij er soms nog in om de matchwinnaar te worden. Met acht nominaties voor het elftal van de week was hij de op twee na meest gekozen speler bij ons expertenpanel.

Geen concurrentie

Geen enkele andere centrumspits kwam dit seizoen nog maar in de buurt van Henry. Noubissi herpakte zich op het einde van het seizoen wat en kwam zo uiteindelijk nog aan drie nominaties, maar in tegenstelling tot vorig seizoen (Rocha, De Camargo, Henry, Niakaté, Noubissi, ...) kwamen de speerpunten van de Proximus League-teams de voorbije maanden niet zo vlot uit de verf.