Mijn quarantaine-dag: Nathalie Basteyns geeft enkele tips om deze coronatijden door te komen

Films | Om de coronaquarantaine iets draaglijker te maken, schotelt Proximus Pickx jou een nieuwe rubriek voor. In 'Mijn quarantaine-dag' vragen we bekende en iets minder bekende artiesten/muzikanten/acteurs/regisseurs naar hun bezigheden in coronatijden. In deze tweede aflevering is het de beurt aan regisseur Nathalie Basteyns.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nathalie Basteyns is bij ons vooral bekend omwille van haar succesreeks "Beau Sejour", met een verbluffende Lynn Van Royen in de hoofdrol. Momenteel is ze samen met haar vrouw en co-regisseur Kaat Beels, het tweede seizoen van de reeks aan het monteren.

Basteyns, die in een rolstoel zit omwille van de spierziekte MS, regisseerde eerder onder meer de televisieseries "Jes" en "Clan". Ze woont samen met Beels en hun twee kinderen in Brussel.

Hoe breng je je 'dag in quarantaine' door? Wat is het eerste wat je doet als je opstaat?

"Ik word iedere dag om 7u wakker. Dan komt de verpleging namelijk langs om mij klaar te stomen voor de dag. Daarna drink ik een tas koffie en check ik mijn e-mails.

Mijn dagen zijn zeer goed gevuld met de montage van "Beau Séjour 2". Natuurlijk gebeurt dit nu ook op afstand. Het is wel gemakkelijker om allemaal samen in een montagecel te zitten. Nu gebeurt alles via skype, telefoon et cetera. Kaat (Beels, nvdr.), de showrunner, twee monteurs en ikzelf. Je kan je indenken dat er ook aardig wat door elkaar gepraat wordt. Hectisch en frustrerend maar natuurlijk ook spannend.

Voor mijn ander project, "Lost Luggage", telefoneer ik urenlang met de schrijvers. En ja, daarnaast zoek ik ook nog naar andere projecten.

Alles is natuurlijk veel gemakkelijker face to face en ik mis ook het fysieke contact heel erg: het aanraken, de hug … Maar we gaan niet klagen."

Tijd voor enkele tips voor de mensen thuis. Welke serie zou je aanraden voor iedereen die nu thuis zit?

"Ik merk dat ik in de huidige omstandigheden een beetje wegvlucht van zware series zoals "The Handmaid's Tale". Vandaag ben ik vooral fan van "Fleabag".

Als regisseur en contentjunkie heb ik natuurlijk alle mogelijke abonnementen en deze serie bekijk ik op Amazon Prime."

Welke film(s) raad je aan tijdens deze coronaquarantaine?

"Ik ben een enorme fan van Hitchcock. Mijn absolute favoriet is "Torn Curtain". Nu, ik heb ze allemaal op dvd en ga deze periode gebruiken om deze films terug te zien.

Daarnaast vind ik het een goed initiatief van de verschillende platformen om nieuwe films, die spijtig genoeg door de sluiting van de bioscopen niet in de zalen te zien zijn, toch bij ons te brengen.

Zo komt bijvoorbeeld "The Invisible Man" eraan. Deze film is wel niet zo goedkoop als de anderen. Maar toch nog steeds goedkoper dan twee bioscooptickets en natuurlijk kunnen we nu niet naar de bioscoop. Films maken kost geld en deze industrie moet overleven, want iedereen heeft nood aan entertainment of een goede film.

Nu, Proximus heeft ook een gratis tvod-aanbod om ons te “plezieren” tijdens deze tijd. En mijn favoriete film "Turist" zit daar ook tussen. Ik vind die film vooral leuk omdat die aantoont hoe mensen in veranderde omstandigheden reageren. Zeker een aanrader.

Welke Spotify-lijst of welk liedje kan troost brengen in deze tijden?

"Ook qua muziek zoek ik vandaag naar leuke, luchtige nummers. Ik merk dat ik teruggrijp naar muziek, waar ik leuke vakantieherinneringen aan heb. Zoals bijvoorbeeld de eerste cd van Norah Jones of de muziek van Carla Bruni."

Heb je een geweldige boekentip?

""De heerlijkheid van Julia" van Oscar van den Boogaard en "De verborgen geschiedenis" van Donna Tartt zijn allebei aanraders. "De verborgen geschiedenis" is zo dik en zwaar dat als ik het lees, ik er altijd de bladzijden uitscheur die ik reeds gelezen heb. Ik denk dat ik het zeker al vijf keer heb gekocht (lacht)."

Als afsluiter, wat doe je vlak voor je gaat slapen?

"Voor de lockdown keek ik naar het nieuws. Nu doe ik dat niet meer, want het is gewoon te negatief. In de plaats zet ik het geluid van krekels op (lacht)."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top