Documentairefilm De Stig nu al op Eén

Sport | Op dinsdag 31 maart zendt Eén de documentairefilm De Stig uit, over het leven en de revalidatie van profwielrenner Stig Broeckx. De film kwam op 3 maart pas uit in de bioscoop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stig Broeckx kwam op 28 mei 2016 zwaar ten val kwam tijdens de Baloise Belgium Tour. Bij een massale valpartij raakten negentien renners gewond, Stig nog het allerergste. Hij werd in comateuze toestand per helikopter overgebracht naar het universitair ziekenhuis in Aken, waar zijn toestand vijf maanden en 20 dagen onveranderd bleef. Weggezonken in een diepe, vegetatieve coma. Tot Stig Broeckx weer zijn ogen opende. Het was een hoopvol teken, maar dokters wilden ook weer niet té enthousiast zijn. Stig zou allicht nooit meer kunnen praten, of stappen. Laat staan fietsen. Vandaag doet Stig Broeckx dat allemaal.

De Stig is het wonderbaarlijke verhaal van een jongeman die nooit heeft opgegeven. Een man die terug wilde leren praten en dat vandaag doet. Een man die terug wilde leren stappen en dat vandaag doet. Een man die zelfstandig wilde leren eten en dat vandaag doet. En bovenal een man die terug wilde fietsen. Het verhaal toont hoe Stig kracht put uit anderen, sportlui die gewond raakten en die een gelijkaardig gevecht hebben geleverd. Maar het verhaal toont evenzeer hoe Stig zélf een voorbeeld is voor anderen.



Bekijk De Stig dinsdag om 21u15 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top