AB Canapé: Intergalactic Lovers verovert harten

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onze tweede gast in de AB Canapé is de Belgische indieband Intergalactic Lovers. De groep ontstond in 2008 en bestaat uit de ravissante Lara Chedraoui, Brendan Corbey, Maarten Huygens en Raf De Mey.
 
Met de single Fade Away vergaarden de Lovers voor het eerst airtime op de Belgische radionetten. Hun vroegste werk verzamelde tot op heden meer dan 6 miljoen luisterbeurten op Spotify, en is daarmee de best beluisterde song van de groep op het streamingplatform. Vervolgens loste het kwartet de klassieker Delay, dat door Studio Brussel verkozen werd tot hotshot. Het meezingbare refrein van de signature single zou uitgroeien tot een hoogtepunt in het oeuvre van de jonge band. 
 
In maart 2011 volgde het uitstekend ontvangen debuut Greetings & Salutations en was de doorbraak een feit. Dat culmineerde drie jaar later in 3 MIA-nominaties: "beste groep", "beste album" en "beste alternative". In 2017 verscheen het derde en voorlopig laatste album, Exhale. “Het blijft verbazen hoe de band rond frontvrouw Lara Chedraoui bij elk optreden beter lijkt te worden”, schreef Het Nieuwsblad destijds over hun optreden in de AB op Valentijnsdag 2015.
 
Herbeleef hieronder het uitverkochte concert van Intergalactic Lovers in de AB op 14 februari 2015.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top