AB Canapé: poëtische raps met Brihang

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We steken van wal met Brihang, die op 24 oktober vorig jaar concerteerde in de Ancienne Belgique. De West-Vlaamse rapper vulde toen een volledig uitverkochte AB.

In 2014 won Brihang nog De Nieuwe Lichting, de muzikale talentenjacht van radiozender Studio Brussel. Het zou tot vorig jaar duren vooraleer hij zijn definitieve doorbraak kende. Het noopte de organisatie van Pukkelpop ertoe om Brihang in 2019 op zijn affiche te zetten.

Vooral met de single Steentje scoort hij. Brihang staat gekend om zijn poëtische teksten vol metaforen en dat is in Steentje niet anders. Het nummer staat voor levensgebeurtenissen die je je hele leven meeneemt, als een steentje in je schoen dat je tijdens een wandeling ferm weet te plagen. Steentje verscheen uiteindelijk op CASCO, zijn derde plaat die in oktober vorig jaar gelanceerd werd.

Zijn doorbraak legde Brihang geen windeieren. De West-Vlaming werd genomineerd voor zes MIA’s.

Herbeleef hieronder het uitverkochte concert van Brihang in de AB van 24 oktober 2019.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top