Uitgelicht: 5 masterclasses van Jonathan David

Jupiler Pro League | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Dinsdag focussen we ons op vijf matchen waarin Gent-speler en revelatie van het seizoen Jonathan David zijn duivels wist te ontbinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent – Cercle Brugge 3-2 (1 september 2019)

Cercle Brugge toont op deze zesde speeldag in de Jupiler Pro League zijn tanden tegen AA Gent, maar loopt het toch aan tegen een vijfde nederlaag. In de Ghelamco Arena moet de thuisploeg even bekomen van de snelle gelijkmaker van Stef Peeters, maar op het half uur telt Jonathan David de Vereniging uit met twee mooie goals. Met ook de assist voor de 1-0 kroont de Canadees zich tot man van de match.

Kijk naar Gent – Cercle vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

AA Gent – Moeskroen 3-1 (18 januari 2020)

Lange tijd lijkt Moeskroen op speeldag 22 een puntje mee te graaien uit Gent. Tegen een stug Moeskroen krijgt Gent namelijk geen lijn in zijn spel. Maar in het slotkwartier laat David, net als tegen Cercle Brugge, op enkele minuten tijd de puzzelstukjes alsnog in elkaar vallen met twee goals. De Ghelamco Arena blijft dankzij de klasse van David een onneembare vesting. De Gentenaars nemen op dat moment de tweede plaats in het klassement over.

Kijk naar Gent – Moeskroen vanaf 12u op Proximus Sports 1.

Racing Genk – AA Gent 0-2 (10 november 2019)

Pas op speeldag 15 boekt Gent zijn eerste uitzege van het seizoen. Uitgerekend kampioen Racing Genk wordt in eigen huis het slachtoffer. Al na twee minuten komt Gent op voorsprong, net na de pauze doet David het doek vallen over dit duel. De confrontatie zou eveneens de zwanenzang worden voor Genk-coach Felice Mazzu. Twee dagen later krijgt hij namelijk zijn C4.

Kijk naar Genk – Gent vanaf 14u55 op Proximus Sports 1.

AA Gent – Standard 3-1 (3 november 2019)

Een speeldag voor het treffen met Genk, brengen Gent en Standard een spektakelstuk op de mat. In deze boeiende topper zien we vier goals, strafschoppen, uitsluitingen en de nodige controverse. Ook hier speelt David een beslissende rol. In een dolle slotfase is hij het die met een rush door het centrum een vrije trap kan uitlokken, die daarna uitmondt in een penalty. De Canadees zet die zelf om. Gent onderstreept tegen de Rouches zijn thuisreputatie met een 21 op 21.

Kijk naar Gent – Standard vanaf 17u10 op Proximus Sports 1.

AA Gent – Sint-Truiden 4-1 (23 februari 2020)

Een hattrick van David mag uiteraard in dit lijstje niet ontbreken. Het talent van Gent legt op speeldag 27 drie goals in het mandje, zijn eerste hattrick op de Belgische velden. Slachtoffer van dienst is STVV. David zet op deze manier zijn kandidatuur voor de Gouden Stier extra in de verf, want de Canadees wordt die dag alleen topschutter.

Kijk naar Gent – STVV vanaf 21u op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top