Summer Time

Films | Zaterdag op zondag is het zomeruur opnieuw ingevoerd. Om 2 uur precies is de klok een uur vooruit gedraaid, zodat we uitkomen op de standaardtijd GMT +2 (of de wereldtijd plus twee uur). De tijd is ook een dankbaar onderwerp voor allerlei filmmakers. Geniet van deze kortfilms, een viertal, die op een educatieve of ludieke manier handelen rond het thema zomeruur of tijd 'tout court'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Summer Time: short films

Zomertijd - Klok verzetten

Bij Cooler Media maken ze de wereld graag een stukje begrijpelijker. In deze kortfilm leggen ze kort uit waarom het zomeruur wordt ingevoerd en situeren ze het ook even historisch. 

The Clocks van Damith Mendis

De kortfilm “The Clocks” van Damith Mendis begint weliswaar op 14 februari 2019 maar in dit filmpje van goed vier minuten reflecteert de maker over het begrip tijd en/of energie via twee ‘robotklokken’.  Het filmpje krijgt zelfs een amoureus cachet door het gebruik van Edith Piafs “La vie en rose”

Alarm clock and getting up - Mr. Bean

In de nacht van zaterdag op zondag hebben de meeste van ons een uur minder onder de lakens gelegen, of net een uurtje langer kunnen slapen. Het veranderen van het uur houdt ook in dat onze biologische klok zich moet aanpassen. Dat kan gepaard gaan met stress, slaapgebrek of gewoon met het feit dat je de volgende ochtend minder snel uit het bed kan. Al heeft de Britse komiek Mr. Bean ook daar een oplossing voor gevonden, zoals mag blijken uit dit filmpje.

"Darkness, Light, Darkness" van Jan Svankmajer

Het werk van de Tsjechische surrealistische grootmeester Jan Svankmajer mag hier ook niet ontbreken. Zomeruur wil zeggen dat het ’s avond langer licht blijft en dat heeft natuurlijk ook invloed op onszelf en de natuur. Het idee dat Svankmajer in de zeven minuten durende kortfilm “Darkness, Light, Darkness" verkent, is dat de mens uiteindelijk niet meer is dan de som der delen. Met andere woorden: de mensheid wordt als geheel beperkt door zijn natuurlijke omgeving.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top