Proximus League XI van het seizoen // MIDDENVELD (3) // Casper Nielsen (Union SG)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na Christian Brüls en Raphael Holzhauser is Casper Nielsen onze derde middenvelder in het elftal van het jaar. De Deen speelde een bijzonder sterke eerste periode om daarna toch wel wat terug te vallen. Maar in het slot van de competitie kwam hij weer helemaal boven water.

Dankzij zijn spelinzicht, zijn snedige demarrage, zijn doelgerichtheid en zijn niet aflatende inzet kwam de middenvelder van Union Sint-Gillis aan zeven goals, zeven assists en acht nominaties voor het elftal van de week. Statistieken die zijn plek in het elftal van het jaar zonder meer rechtvaardigen.

Brüls, Holzhauser en Nielsen haalden het nipt voor Lukas Van Eenoo (Westerlo), Loïc Lapoussin (Excelsior Virton) en Xavier Mercier (OH Leuven) en Teddy Teuma (Union SG).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top