Van peper in hun gat tot stukje tekst vergeten: dit waren de laatste knock-outs in The Voice Kids

In The Voice Kids waren we gisteren toe aan de laatste knock-outronde alvorens het VTM-programma zich opmaakt voor de eindstrijd. Wie pakte de laatste tickets richting de halve finales? Een overzicht.

© VTM

Liefde met Gers

Gers Pardoel mocht nog 2 kandidaten loodsen door de knock-outs. In de eerste battle namen de 13-jarige jongens Daan en Endrew het op tegen de 1 jaar jongere Aenea. Gers koos in deze knock-out voor liefde als centrale thema.

Daan, met de haartjes mooi achterover gekamd en met een ferme knipoog tijdens zijn performance, bracht al swingend L-O-V-E van Nat King Cole. Endrew, de meest diepe stem in de talentenjacht, zorgde dan weer voor een zeemzoete sfeer op het podium met Easy van The Commodores. Aenea sloot de battle al zingend en rappend af met Cuz I Love You van Lizzo, al was er bij haar een klein moment van vertwijfeling toen ze een stukje tekst plots vergat.

Troostende woorden vervolgens van de coaches voor Aenea. “Je zag er na dat momentje wat aangeslagen uit, maar je hebt je zeker herpakt”, klonk het bij Laura Tesoro. Ze benadrukte ook nog dat Endrew een unieke stem heeft. Sean Dhondt noemde Daan tot slot een smooth motherfucker.

Maar ondanks het slippertje besloot coach Gers alsnog Aenea het plekje te bezorgen in de halve finales.  “Aenea is veelzijdiger. Ik kan met haar nog meer verschillende stijlen uitproberen doorheen de verdere shows. Ze kan nog veel meer aan”, aldus de Nederlander.

© VTM

Power girls

Later in de aflevering zou Gers zijn laatste halve finalist mogen aanduiden, maar eerst kwamen andere coaches nog aan bod. Zo mochten de dames van K3 hun laatste eindkandidaat kiezen. Dat werd een strijd tussen de 11-jarige Ashley en de 13-jarige meisjes Nele en Romina.

Hanne, Marthe en Klaasje kozen ervoor om de 3 verlegen meisjes uit hun comfortzone te halen en kozen voor nummers van vrouwen met ballen. “Zoals de Vlaming het zo mooi kan zeggen, stoppen we wat peper in hun gat”, zei Klaasje vooraf.

Ashley mocht haar innerlijke diva tentoonspreiden met Limits, een nummer van Laura Tesoro. Net voor de live performance was ze nog steeds wat zenuwachtig omdat ze een nummer moest brengen van iemand die als coach in de zaal zat. “Maar die stress zong je helemaal weg”, klonk het nadien bij de dames van K3.

Vervolgens was het Nele die Royals bracht van Lorde en Romina die zich mocht wagen aan Woman Like Me van Little Mix. “Nele stond als een royal queen op het podium”, wist Sean te zeggen.

Maar niet Ashley of Nele haalde het laatste halve finaleticket binnen voor Team K3, wel Romina. “Ze heeft getoond dat ze open gebloeid is en we denken dat ze nog verder kan groeien”, stelden Hanne, Klaasje en Marthe.

© VTM

De saflet van Femke

Ook Laura Tesoro mocht in de aflevering van gisteren haar laatste kandidaat kiezen voor de halve finales. De laatste battle in haar team werd er eentje tussen 3 meisjes: de 12-jarige Chiana en de 13-jarige Anouk en Femke.

Als centraal thema koos Laura voor break-up songs. Hoewel de meisjes allemaal nog jong zijn, moesten ze hun coach overtuigen het diepst geraakt te zijn door liefdesverdriet.

Anouk beet de spits af met Skin van Rag’ n’ Bone man. Daarna volgde Chiana met You Don’t Own me van Lesley Gore. Femke sloot af met Grace van Lewis Capaldi.

Alle coaches waren lyrisch na de prestaties van de meisjes. “Anouk, bij jou kreeg ik een bijzonder gevoel. Je zat in je eigen wereld, maar je bracht dat gevoel wel over op mij”, zei Klaasje van K3. “Femke, jouw prestatie was een saflet rond ieders oren”, liet Sean weten.

Wat volgde, was een moeilijke keuze voor coach Laura, die nog eens finaal wou overleggen met haar hulpcoach. Na rijp beraad koos de zangeres uiteindelijk voor Femke. “Ze is net dat tikkeltje meer veelzijdiger. Met haar gaan we nog veel meer verschillende dingen kunnen doen”, aldus Laura.

© VTM

Alles kapot

Vervolgens mocht Gers zijn laatste halve finalist kiezen uit het drietal Leslie (14 jaar), Lauren  (14) en Sofia (13). Deze knock-out werd de battle van het inlevingsvermogen. Met drie verschillende stijlen moesten de zangeressen hun gevoel zo goed mogelijk overbrengen op de coaches.

De Nederlandse Leslie deed dat met Zij Gelooft in Mij van André Hazes. Lauren kreeg het nummer Scared to be Lonely van Martin Garrix en Dua Lipa. Sofia moest het beste van zichzelf geven op Kiwi van Harry Styles.

Vooral die laatste kreeg heel wat lovende kritieken te horen. “Alles kapot gespeeld”, stelden Laura en Sean na de prestatie van Sofia. “Het leek alsof ik naar een artiest op Rock Werchter aan het kijken was”, voegde Sean er nog aan toe.

En ook haar eigen coach kon niet achterblijven. “Je hebt gevlamd, maar het was niet too much”, vond Gers. Het hoefde dan ook niet te verwonderen dat hij Sofia koos voor de halve finales.

© VTM

Groene afsluiter met Billie Eillish

Tot slot werden de knock-outs afgesloten met de laatste battle in het team van Sean. Het werd een strijd tussen drie 14-jarigen: Tamsen, Tiany en Grace. Allen brachten ze een nummer van jongerenidool Billie Eilish.

Tamsen kreeg Bad Guy voorgeschoteld, Tiany zong Six Feet Under en Grace sloot af met When The Party’s over. Allen bliezen ze naar eigen zeggen de coaches omver. “Overweldigend, overdonderd”, waren enkele van de superlatieven.

Wat volgde, was ook hier een hartverscheurende keuze. Net als bij Laura, riep Sean zijn hulpcoach tot bij hem om de finale knoop door te hakken. “Dit is zo oneerlijk, maar we hebben een puzzel moeten samenleggen. En met het oog op de toekomst, kies ik voor Tiany.”

© VTM

Eindstrijd wordt uitgesteld

Daarmee zijn nu alle teams gekend voor de halve finales van The Voice Kids. Voor Team Laura blijven nog Justin, Nabil, Veronika en Femke over. Bij Team Sean moeten Zita, Liza, Gala en Tiany de eer hoog houden. Voor Team Gers zijn Sofia, Max, Aenea en Klara de halve finalisten en Team K3 bestaat tot slot nog uit Mette-Marie, Matisse, Elisabeth en Romina.

De aflevering van gisteren werd afgesloten met een Skype-gesprek tussen presentatrice An Lemmens en de coaches. Helaas wordt er op de pauzeknop geduwd voor de opnames van The Voice Kids. De coronacrisis noopt zender VTM ertoe om de opnames en uitzendingen van de halve finales en de finale uit te stellen. “Maar uitstel is geen afstel”, klonk het massaal bij de coaches. “En in tussentijd: blijf in uw kot.”

Music Maestro

Willy geeft Belgische artiesten duwtje in de rug

Het zijn geen fijne tijden voor artiesten, zeker niet nu alle massa-evenementen gedurende deze zomer zijn afgezegd. Radiozender Willy steunt artiesten al vanaf het begin van de coronacrisis en lanceer

Proximus Pickx Live bij je thuis – Elke avond om 21u: een exclusief concert (25 – 29 mei)

Het bedrijfsleven komt stilaan op gang, en shoppen behoort ook opnieuw tot de mogelijkheden maar het coronavirus maakt het nog altijd onmogelijk om live een concert bij te wonen. Proximus doet daarom

AB Canapé: de Schotse synthpop van Chvrches

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: sidder en beef dankzij de intense post-metal van Amenra

Nu de lockdownmaatregelen beetje per beetje worden versoepeld, komt het normale leven stelselmatig weer op gang. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepi

AB Canapé: fleurige flamenco met Rodrigo y Gabriela

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

'Topickx of the week' - Dena haalt de innerlijke gothic van stal

In de gloednieuwe Proximus Pickx-reeks 'Topickx of the week' zet comédienne Dena Vahdani elke week haar tanden in de wereld van de showbizz. In de tweede aflevering duikt de Brusselse in haar eigen ve

Klara biedt alternatief voor Koningin Elisabethwedstrijd

De laatste week van mei had normaal gezien de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano moeten plaatsvinden. Omwille van de coronacrisis is de prestigieuze internationale muziekwedstrijd ec

Canvas brengt het mooiste van de Koningin Elisabethwedstrijd

Net als bij zoveel andere culturele evenementen heeft de coronacrisis er voor gezorgd dat de Koningin Elisabethwedstrijd 2020 voor piano dit jaar niet heeft kunnen plaatsvinden. Canvas wil de muziekli

AB Canapé: de kleurrijke Americana van Calexico

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: de wereldbekende 'onbekenden' van Unknown Mortal Orchestra

Het leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de

AB Canapé: Suarez, exotische schat van eigen bodem

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: de instrumentale duizendpoot Xavier Rudd

Het leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de

Sport in de kijker

One day, one goal: Eden Hazard krijgt het stade Vélodrome stil

Voordat hij het mooie weer maakte bij Chelsea en Real Madrid, excelleerde Eden Hazard bij Lille. De Rode Duivel ontsteeg met zijn natuurtalent al snel de Ligue 1. Op 4 maart 2011 liet hij een staaltje

De ultieme elf van de Rode Duivels: de linkermiddenvelder

In de zesde aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels laten we je opnieuw kiezen uit een viertal kandidaten voor de felbegeerde positie van linkermiddenvelder.

One day, one goal: Kompany knalt City richting de titel

Vincent Kompany heeft gedurende de afgelopen 11 jaar in Engeland naam en faam gemaakt als één van de beste verdedigers ter wereld. Met Manchester City heeft hij meerdere malen op beslissende momenten

Tour de France: 10 klassementsrenners om naar uit te kijken

De wielerfans hebben opnieuw iets om naar uit te kijken!

Fratsen fnuiken tennistalent Nick Kyrgios

In de nieuwste aflevering van onze rubriek 'Enfants terribles' zoomen we in op Nick Kyrgios. De nog steeds maar 25-jarige tennisser draait al 7 jaar mee op het ATP-circuit, waarin hij vooral met zijn

Lance Armstrong: "Of ik kanker kreeg door dopinggebruik? Ik zeg niet 'neen'"

Zondagavond 24 mei ging de tweedelige ESPN-documentaire "Lance" in première. De documentaire, die in totaal 3 uur en 20 min in beslag neemt, overspant de jeugd, opmars en neergang van de voormalige 7-

On this day: de spectaculaire remontada van Liverpool in de CL-finale

Een van de meest sensationele en beklijvende Champions League-finales sinds het ontstaan van het kampioenenbal was ongetwijfeld die tussen AC Milan en Liverpool in 2005. Een verslag in geuren en kleur

One day, one goal: de sensationele afstandslob van Florenzi

16 september 2015, een half uur na de aftrap van AS Roma’s eerste groepswedstrijd in de Champions League. Rechtsback Alessandro Florenzi loopt langs de rechterflank over de middellijn. Hij kijkt een p

On this day: het inktzwarte afscheid van een Liverpool-boegbeeld

Na een carrière van 17 jaar, met 710 wedstrijdoptredens en 186 goals op de teller, nam heel Liverpool op 24 mei 2015 afscheid van een kind van het huis: Steven Gerrard. Als 'scouser' pur sang, geboren

One day, one goal: Daniel Van Buyten zet Rode Duivels op weg naar WK 2002

Daniel Van Buyten stond tijdens zijn carrière bekend om zijn lange manen en zijn sterke kopspel. Met een van zijn karakteristieke kopballen zette hij in 2001 de Rode Duivels definitief op weg naar het

On this day: de laatste dans van een balvirtuoos in Camp Nou

Na 24 jaar onder dak bij FC Barcelona betrad oude rot Xavi Hernandez op 23 mei 2015 een laatste keer de heilige grasmat van Camp Nou. Het was de allerlaatste thuismatch van de sierlijke balvirtuoos in

Hoe Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen Dortmund en Bayern het vuur aan de schenen leggen

Dit weekend staat met Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen een kraker bovenaan de Bundesliga op het programma. Beide teams slagen er de voorbije jaren steevast in om Borussia Dortmund en Bayern

Focus op films, series & tv

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

Nieuw op Netflix

Netflix vuurt deze keer verschillende topreeksen en -films met een futuristisch kantje op je af.

De winter is opnieuw op komst op CAZ

Vanavond zendt CAZ de allereerste aflevering van de fantasyserie ‘Game of Thrones’ uit, een mooie kans om opnieuw kennis te maken met de mythische wereld die George R.R. Martin heeft gecreëerd. De ser

Reizen Waes: een opmerkelijke kijk op Japan

Toen Tom Waes in februari naar Japan trok, had hij niet durven vermoeden dat dit zijn laatste buitenlandse reis van dit jaar zou worden. Het nieuwe coronavirus zou er anders over beslissen. Toch laat

Lance Armstrong: "Of ik kanker kreeg door dopinggebruik? Ik zeg niet 'neen'"

Zondagavond 24 mei ging de tweedelige ESPN-documentaire "Lance" in première. De documentaire, die in totaal 3 uur en 20 min in beslag neemt, overspant de jeugd, opmars en neergang van de voormalige 7-

Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: ‘Bad Boys for Life’!

Tinseltown was het Vlaamse regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah al een tijdje aan het opgeilen en met ‘Bad Boys for Live’ is het meteen raak: hun eerste Hollywoodfilm ooit werd een kassasucces

Wie is de stem achter….. Caesar in de reboot van ‘Planet of the Apes’?

In dit format blikken we terug op acteurs en actrices die hun stem hebben gegeven aan iconische personages uit de animatiefilm of speelfilm. Deze keer is het de beurt aan Andy Serkis, de steracteur ac

Brad Pitt: van posterboy tot Hollywoodgod

De prestigieuze New York Times wijdde enkele maanden geleden zelfs een essay aan de schoonheid van acteur Brad Pitt. Om maar te zeggen: Pitt, ondertussen 56, is nog altijd hot in Hollywood. Niet slech

Niet te missen op tv (25 mei - 31 mei): 4 programma’s over seks, drugs en rock-‘n-roll

Het hoeft niet altijd dagelijkse kost te zijn!

Waarom je X-Men en The Avengers nooit samen aan het werk zult zien op een scherm

The X-Men en The Avengers kun je wel in hetzelfde magazine aantreffen, maar zul je nooit samen op een scherm zien. Spider-Man mag enkel met Captain America optrekken mits uitdrukkelijke toestemming va

Het beste geschiedkundig vertier op Netflix

Proximus Pickx grasduint in het rijke Netflixaanbod en schotelt je elke maand het beste voor dat momenteel te zien is op Netflix België. Iedere keer richten we onze blik op een ander genre. Deze maand

Zes must watch films om het weekend mee door te komen!

Een verlengd weekend biedt velen de kans om de zetel in te kruipen om naar een film of serie te kijken. Wij zochten uit welke films je dit weekend echt moet gezien hebben!

Nieuws van het esports-front

Verrassingen, teleurstellingen en sensaties: een terugblik op het reguliere seizoen van de Proximus ePro League

Enkele weken geleden volgde je de reguliere competitie van de Proximus ePro League. De competitie werd een adembenemend spektakel met heel wat verrassingen, omwentelingen en zelfs teleurstellingen. Di

VUB start met eerste universitaire opleiding e-sports

De Vrije Universiteit Brussel lanceert in oktober 2020 met "Expert Class in Esports Management" als eerste universiteit in de Lage Landen een postuniversitair programma voor e-sports als specifiek vak

European Leagues Stay2Score: volg de ontknoping live

De Stay2Score European Leagues-toernooi kent zijn ontknoping; de halve finales en de finale zijn live te volgen op zaterdag 23 mei op de zender Proximus Pickx Live en het Twitch-kanaal van Proximus.

Rainbow Six Benelux League: Epsilon in moeilijkheden, Defusekids is gekwalificeerd

Epsilon heeft een slechte week achter de rug. Het team valt van het podium en blijft binnen het bereik van de eerste achtervolgers. Defusekids onderstreept daarentegen zijn leiderschap. Achter DK volg

NumberOne: TheDice, Lamiff en Tenerife Titans nemen de leiding

Het Counter Strike: Global Offensive NumberOne-circuit is nu goed en wel vertrokken. Na de tweede kampioenschapsdag lijken drie teams zich te onderscheiden van de concurrentie. Donderdagavond begon me

Zijn de Belgische spelers op niveau op FIFA 20?

Deze week vergelijken we het niveau van de Belgische spelers op FIFA 20 met de andere spelers op de planeet. Worden onze landgenoten beter of slechter beoordeeld dan andere voetbalsterren? Je leest he

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.

ESL One: Road to Rio: Belg Nivera verrast, ontgoocheling voor Keoz

De weg naar de Major van Rio wordt lang voor de teams die zich willen kwalificeren. Twee Belgen begonnen hun reis afgelopen weekend, ondanks een gelijkaardig resultaat, met een verschillend gevoel. De

NumberOne is terug: dit zijn de resultaten van de eerste speeldag

De Counter Strike: Global Offensive NumberOne-competitie is opnieuw van start gegaan. De eerste wedstrijden van de Legend Stage werden op dinsdagavond afgewerkt. Het NumberOne-circuit op CSGO, in eers

Rainbow Six Siege: Ubisoft onthult zijn grote metamorfose

Op woensdagavond onthulde Ubisoft zijn grote transformatie die reeds tijdens de laatste Six Invitational werd aangekondigd. Het gloednieuwe competitiesysteem begint met nationale competities. De herzi

Valorant: “ScreaM” behaalt opnieuw een podiumplaats

Ook afgelopen weekend werd er een nieuw groot toernooi gehouden op Valorant. Op het toernooi, georganiseerd door de organisatie Solary, speelden verschillende Belgen zich opnieuw in de kijker. De Belg

Proximus ePro League: de play-offs komen eraan!

Na vijftien competitiespeeldagen tussen de amateurspelers van elke club en na een kampioenschap dat al zijn beloftes wat betreft spanning heeft waargemaakt, maken we nu plaats voor de play-offs!De zes

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.