Van peper in hun gat tot stukje tekst vergeten: dit waren de laatste knock-outs in The Voice Kids

Kids | In The Voice Kids waren we gisteren toe aan de laatste knock-outronde alvorens het VTM-programma zich opmaakt voor de eindstrijd. Wie pakte de laatste tickets richting de halve finales? Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liefde met Gers

Gers Pardoel mocht nog 2 kandidaten loodsen door de knock-outs. In de eerste battle namen de 13-jarige jongens Daan en Endrew het op tegen de 1 jaar jongere Aenea. Gers koos in deze knock-out voor liefde als centrale thema.

Daan, met de haartjes mooi achterover gekamd en met een ferme knipoog tijdens zijn performance, bracht al swingend L-O-V-E van Nat King Cole. Endrew, de meest diepe stem in de talentenjacht, zorgde dan weer voor een zeemzoete sfeer op het podium met Easy van The Commodores. Aenea sloot de battle al zingend en rappend af met Cuz I Love You van Lizzo, al was er bij haar een klein moment van vertwijfeling toen ze een stukje tekst plots vergat.

Troostende woorden vervolgens van de coaches voor Aenea. “Je zag er na dat momentje wat aangeslagen uit, maar je hebt je zeker herpakt”, klonk het bij Laura Tesoro. Ze benadrukte ook nog dat Endrew een unieke stem heeft. Sean Dhondt noemde Daan tot slot een smooth motherfucker.

Maar ondanks het slippertje besloot coach Gers alsnog Aenea het plekje te bezorgen in de halve finales.  “Aenea is veelzijdiger. Ik kan met haar nog meer verschillende stijlen uitproberen doorheen de verdere shows. Ze kan nog veel meer aan”, aldus de Nederlander.

Power girls

Later in de aflevering zou Gers zijn laatste halve finalist mogen aanduiden, maar eerst kwamen andere coaches nog aan bod. Zo mochten de dames van K3 hun laatste eindkandidaat kiezen. Dat werd een strijd tussen de 11-jarige Ashley en de 13-jarige meisjes Nele en Romina.

Hanne, Marthe en Klaasje kozen ervoor om de 3 verlegen meisjes uit hun comfortzone te halen en kozen voor nummers van vrouwen met ballen. “Zoals de Vlaming het zo mooi kan zeggen, stoppen we wat peper in hun gat”, zei Klaasje vooraf.

Ashley mocht haar innerlijke diva tentoonspreiden met Limits, een nummer van Laura Tesoro. Net voor de live performance was ze nog steeds wat zenuwachtig omdat ze een nummer moest brengen van iemand die als coach in de zaal zat. “Maar die stress zong je helemaal weg”, klonk het nadien bij de dames van K3.

Vervolgens was het Nele die Royals bracht van Lorde en Romina die zich mocht wagen aan Woman Like Me van Little Mix. “Nele stond als een royal queen op het podium”, wist Sean te zeggen.

Maar niet Ashley of Nele haalde het laatste halve finaleticket binnen voor Team K3, wel Romina. “Ze heeft getoond dat ze open gebloeid is en we denken dat ze nog verder kan groeien”, stelden Hanne, Klaasje en Marthe.

De saflet van Femke

Ook Laura Tesoro mocht in de aflevering van gisteren haar laatste kandidaat kiezen voor de halve finales. De laatste battle in haar team werd er eentje tussen 3 meisjes: de 12-jarige Chiana en de 13-jarige Anouk en Femke.

Als centraal thema koos Laura voor break-up songs. Hoewel de meisjes allemaal nog jong zijn, moesten ze hun coach overtuigen het diepst geraakt te zijn door liefdesverdriet.

Anouk beet de spits af met Skin van Rag’ n’ Bone man. Daarna volgde Chiana met You Don’t Own me van Lesley Gore. Femke sloot af met Grace van Lewis Capaldi.

Alle coaches waren lyrisch na de prestaties van de meisjes. “Anouk, bij jou kreeg ik een bijzonder gevoel. Je zat in je eigen wereld, maar je bracht dat gevoel wel over op mij”, zei Klaasje van K3. “Femke, jouw prestatie was een saflet rond ieders oren”, liet Sean weten.

Wat volgde, was een moeilijke keuze voor coach Laura, die nog eens finaal wou overleggen met haar hulpcoach. Na rijp beraad koos de zangeres uiteindelijk voor Femke. “Ze is net dat tikkeltje meer veelzijdiger. Met haar gaan we nog veel meer verschillende dingen kunnen doen”, aldus Laura.

Alles kapot

Vervolgens mocht Gers zijn laatste halve finalist kiezen uit het drietal Leslie (14 jaar), Lauren  (14) en Sofia (13). Deze knock-out werd de battle van het inlevingsvermogen. Met drie verschillende stijlen moesten de zangeressen hun gevoel zo goed mogelijk overbrengen op de coaches.

De Nederlandse Leslie deed dat met Zij Gelooft in Mij van André Hazes. Lauren kreeg het nummer Scared to be Lonely van Martin Garrix en Dua Lipa. Sofia moest het beste van zichzelf geven op Kiwi van Harry Styles.

Vooral die laatste kreeg heel wat lovende kritieken te horen. “Alles kapot gespeeld”, stelden Laura en Sean na de prestatie van Sofia. “Het leek alsof ik naar een artiest op Rock Werchter aan het kijken was”, voegde Sean er nog aan toe.

En ook haar eigen coach kon niet achterblijven. “Je hebt gevlamd, maar het was niet too much”, vond Gers. Het hoefde dan ook niet te verwonderen dat hij Sofia koos voor de halve finales.

Groene afsluiter met Billie Eillish

Tot slot werden de knock-outs afgesloten met de laatste battle in het team van Sean. Het werd een strijd tussen drie 14-jarigen: Tamsen, Tiany en Grace. Allen brachten ze een nummer van jongerenidool Billie Eilish.

Tamsen kreeg Bad Guy voorgeschoteld, Tiany zong Six Feet Under en Grace sloot af met When The Party’s over. Allen bliezen ze naar eigen zeggen de coaches omver. “Overweldigend, overdonderd”, waren enkele van de superlatieven.

Wat volgde, was ook hier een hartverscheurende keuze. Net als bij Laura, riep Sean zijn hulpcoach tot bij hem om de finale knoop door te hakken. “Dit is zo oneerlijk, maar we hebben een puzzel moeten samenleggen. En met het oog op de toekomst, kies ik voor Tiany.”

Eindstrijd wordt uitgesteld

Daarmee zijn nu alle teams gekend voor de halve finales van The Voice Kids. Voor Team Laura blijven nog Justin, Nabil, Veronika en Femke over. Bij Team Sean moeten Zita, Liza, Gala en Tiany de eer hoog houden. Voor Team Gers zijn Sofia, Max, Aenea en Klara de halve finalisten en Team K3 bestaat tot slot nog uit Mette-Marie, Matisse, Elisabeth en Romina.

De aflevering van gisteren werd afgesloten met een Skype-gesprek tussen presentatrice An Lemmens en de coaches. Helaas wordt er op de pauzeknop geduwd voor de opnames van The Voice Kids. De coronacrisis noopt zender VTM ertoe om de opnames en uitzendingen van de halve finales en de finale uit te stellen. “Maar uitstel is geen afstel”, klonk het massaal bij de coaches. “En in tussentijd: blijf in uw kot.”

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top