Proximus League XI van het seizoen // MIDDENVELD (2) // Raphael Holzhauser (Beerschot VA)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Raphael Holzhauser is de tweede pion op ons driemansmiddenveld van het elftal van het seizoen. De 27-jarige Oostenrijker kwam vorige zomer Beerschot VA vervoegen met de intentie om brokken te maken in de Jupiler Pro League, maar door de gekende omstandigheden moest hij met zijn nieuwe club toch weer een jaartje aan de bak in de Proximus League.

Toch deed de middenvelder ook in 1B wat er van hem verwacht werd; hij voegde rust en tegelijk ook grinta, stabiliteit en tegelijk ook variatie én een hoop efficiëntie toe aan het middenveld van de Mannekes.

Ijzersterke statistieken

Holzhauser begon ijzersterk aan het seizoen, maar kende rond de trainerswissel (Vreven - Losada) een kleine terugval. In de tweede periode ontpopte hij zich dan echt als dé drijvende kracht van Beerschot, dat zich mede dankzij de exploten van Holzhauser naar de tweede periodetitel knokte.

De teller van de patron van het Kiel stopte na 28 matchen op zeven goals, negen assists (waardoor hij de assistenkoning van de Proxiumus League werd) én zes selecties voor het elftal van de week. Ook hij verdient dus zonder twijfel zijn plekje op ons sterke middenveld!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top