'New look' KMSK Deinze komt met brandende ambitie naar de profs

Sport | Supporters die enkele jaren geleden in tweede klasse de verplaatsing naar KMSK Deinze maakten, zullen zich ongetwijfeld nog wel 'den berg' herinneren. Een hellende grasvlakte die pal in het bezoekersvak lag en vooral in de winter voor heel wat schuifanimo zorgde. Maar dergelijke scenario's willen de nieuwe eigenaars van Deinze zo snel mogelijk achter zich laten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo is de club naarstig bezig met de bouw van een vernieuwd, zelfbedruipend voetbalstadion. In de eerste plaats wordt het stadion uitgebreid tot 8.000 plaatsen, waarvan 5.000 zitplaatsen om dan in een later stadium ook nog een woontoren met 75 appartementen, een hotel met 80 kamers, een kantorencomplex van 4.000 vierkante meter én een bovengrondse parking met 200 parkeerplaatsen aan te leggen.

Brandende ambitie

Tegen eind 2021 zou het volledige stadion klaar moeten zijn terwijl er toch pas in 2020 gestart zal worden met de werken. Een prestigieus project dat helemaal in het plaatje past van de razend ambitieuze voorzitter Denijs Van De Weghe. Die sprak recent de fans nog toe op de officiële website om de stap naar de profs voor te bereiden.

"Onze supporters mogen gerust zijn. Het coronavirus tempert onze ambitie niet, wij willen zo snel mogelijk zeker zijn van de promotie, sportief een sterke kern op poten zetten en de huidige, trouwe, sterke medewerkersploeg met enkele professionals versterken”, klonk het toen.

Winterstage

Nu de promotie effectief een feit is, zal de daad wellicht snel bij het woord gevoerd worden. Want de ambitie van Van De Weghe stopt niet in 1B. Hij wil met Deinze op termijn naar de hoogste klasse om daar de strijd aan te gaan met 'grote buren' KAA Gent en Zulte Waregem.

Leuk weetje: terwijl heel wat Proximus League-clubs deze winter in België of de buurlanden bleven om de tweede helft van het seizoen voor te bereiden, trok Deinze prompt naar Spanje. Bij die stage betaalden de spelers kennelijk wel één vierde van de reis uit eigen zak.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top