Uitgelicht: Rode Duivels in de Champions League

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Zaterdag richten we onze spotlights op 5 Champions League-wedstrijden met Rode Duivels op het terrein.

Door Pickx

Deel dit nieuws

5 november 2019: Liverpool - Genk

Racing Genk trekt met revanchegevoelens naar Anfield op de vierde speeldag van de groepsfase, nadat ze in de heenmatch thuis werden overklast (eindstand: 1-4). Divock Origi, basisspeler in een ietwat herschikt elftal van de Reds, neemt deel aan de nipte overwinning van de zijnen tegen Limburgers die zich sterk verweren.

Herbleef Liverpool - Genk vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

10 december 2019: Dortmund - Slavia Praag

De Duitsers zien zich genoodzaakt de partij tegen Slavia Praag winnend af te sluiten als ze zich willen plaatsen voor de achtste finales. De troepen van titularis Thorgan Hazard en Axel Witsel, afwezig wegens een blessure aan het gezicht, weten de Tsjechische klip te omzeilen dankzij doelpunten van Julian Brandt en de onvermijdelijke Jadon Sancho.

Herbleef Dortmund - Slavia Praag vanaf 12u05 op Proximus Sports 1.

11 december 2019: Sjachtar Donetsk - Atalanta Bergamo

De beslissende wedstrijd in groep C. Omwille van een slechter doelsaldo moet Atalanta Bergamo, de ploeg van Timothy Castagne, de drie punten absoluut uit Oekraïne meenemen als ze een historische kwalificatie willen bewerkstelligen. De Rode Duivel heeft dat goed begrepen en toont iets na een uur spelen de weg door een van de belangrijkste doelpunten uit zijn carrière te maken. Een uitsluiting bij de Oekraïners bemoeilijkt een comeback en dus plaatsen de Italianen zich uiteindelijk voor de achtste finales.

Herbeleef deze match vanaf 15u op Proximus Sports 1.

25 februari 2020: Napoli - Barcelona

Dries Mertens heeft zijn afspraak met de geschiedenis niet gemist tijdens de heenwedstrijd in de achtste finales tegen FC Barcelona. De Belg breekt een eerder gesloten partij open met een fantastische plaatsbal, die het Stadio San Paolo in vuur en vlam zet. Met zijn 121ste doelpunt evenaart hij Marek Hamsik als clubtopschutter bij Napoli. De tegentreffer van Antoine Griezmann zorgt ervoor dat FC Barcelona met een goede uitgangspositie de terugwedstrijd kan aanvatten.

Herbekijk Napoli - Barcelona vanaf 17u30 op Proximus Sports 1.

26 februari 2020: Real Madrid - Manchester City

Een duel tussen Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne in deze topaffiche, jammer genoeg zonder een geblesseede Eden Hazard. De Madrilenen komen ietwat tegen de gang van het spel in op voorsprong dankzij Isco. Maar de Citizens kunnen rekenen op een De Bruyne in topvorm, die met een doelpunt en een assist haast eigenhandig een goede uitgangspositie op het bord brengt. Het is nog steeds wachten op de terugwedstrijd, als die er al ooit komt.

Herbeleef de topper tussen Real Madrid en Manchester City vanaf 23u op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top