“Ik wil een elftal kinderen”: de beste quotes uit ‘First Dates’

Films | Het is zover: het internationale succesprogramma ‘First Dates’ heeft nu ook Vlaanderen in zijn greep. De zevende aflevering van de Vlaamse versie was deze week op de buis te zien. Mooie praatjes, merkwaardige onthullingen en memorabele zinsneden van single cupido’s passeerden weer de revue. Wij richten de spotlights op de meest gedenkwaardige quotes. Opgelet: spoilers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Het is wel van moeten, denk ik”

De ontwapenende Frederic, een kalende twintiger met zenuwlachje, is de laatste mannelijke telg van de familie Verdonck, dus “is het wel van moeten”, vertrouwt hij de camera toe. Gelukkig komt de klik met de 29-jarige thuisverzorgster Candy al snel en lachen de twee zich een breuk.

“Ik val op groot, breed en behaard”

Aan tafel doet Candy uit de doeken welk type man haar hart mag komen stelen. “Check, check en check”, luidt de repliek van Frederic. Waar wacht je dan op, vriend? Gaan!

“Ik ben geen player, daar ben ik echt tegen”

Al bij zijn entree werd duidelijk dat de show met Kevin alweer een opvallend figuur in huis gehaald had. De barman heeft aspiraties als komiek – “dat moet niet in Amerika zijn, maar dat mag altijd” – en is naar eigen zeggen tegen players. Zijn deelname aan het programma betekent niet dat hij niet scoort in de datingscene, want: “Het is makkelijk, het is maar een vrouw hé”.

Luttele seconden later illustreert Kevin deze gevleugelde woorden door met de serveuse aan het flirten te slaan: “En waarom doe jij niet mee met de show?”. Snoeper, die Kevin.

“Ik drink eigenlijk alleen maar water”

Kevins date van de avond, lachbekje Gift, is geen – komt-ie dan – cadeau. De twintigjarige jongedame is geheelonthouder, tot verbazing/afgrijzen van Kevin. Bovendien zoekt ze “een grappig iemand”. Pressure on dus voor komiek-in-spe Kevin, die zijn moppentrommel moet bovenhalen. Al verloopt het gesprek bij aanvang wat stroef. “Ik weet niks te zeggen”, vult Gift de stilte.

“Ik wil elf kinderen. Kinderbijslag hé!”

“Een elftal”, antwoordt Kevin op de vraag van zijn date hoeveel kinderen hij wilt. Hoe hij die zelfverwekte voetbalploeg zal financieren? Kinderbijslag, natuurlijk. “Ik ben Afrikaan, hè.”

Kevin zou zijn Afrikaanse roots overigens nog meermaals aanhalen, en herinnert ook zijn date aan haar origines: “Je bent Afrikaans, dus normaal zou je al van jongs af moeten geleerd hebben om te koken.” Eum, wablieft?

Dat de man zelf over een vlekkeloze culinaire kennis beschikt, bewijst hij even later. Een goed doorbakken steak? “Bien coin”, is de juiste term volgens Kevin. Schudt hij hier een mop uit zijn mouw of niet, we weten het niet. Maar we vrezen van niet.

"Dat kan vanavond, hé"

Als Gift haar kinderwens uitspreekt, vertelt ze er meteen bij dat kinderen op haar 22e "niet meer haalbaar is". "Waarom niet?", antwoordt Kevin. "Dat kan vanavond hé." Heeft Kevin zich stiekem ontpopt tot datgene wat hij haat, een player?

Niet veel later vraagt de hobbykomiek onomwonden of zijn date nog maagd is. Goeie bal, Kev.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top