Terugblik op het vreemde seizoen in de JPL (1) - Club Brugge: een klasse sterker

Sport |
Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft een indrukwekkend traject afgelegd, zowel in de eigen competitie en in de Croky Cup, als op Europees vlak. Blauw-zwart kon zich kwalificeren voor de finale van de Beker van België en leed in de JPL maar één nederlaag dit seizoen (tegen Antwerp). Het kon 21 keer winnen en speelde 7 keer gelijk. Het doelpuntengemiddelde is verbluffend: Club wist 58 keer te scoren en slikte maar 14 tegendoelpunten.
 
Club was het seizoen begonnen met heel veel ambitie. Dat bleek uit de zomermercato, want het haalde Philippe Clement, de trainer die vorig seizoen kampioen was geworden met Racing Genk, terug naar de heimat. Het bestuur van Club pakte ook uit met de toptransfer van Simon Mignolet en slaagde erin om Hans Vanaken in het Jan Breydel te houden. Met een Racing Genk dat verzwakt uit de zomermercato kwam en de duidelijke terugval van Anderlecht na het tijdperk-Vanden Stock, versterkten de Bruggelingen hun greep op het Belgische voetbal. 
 
Met 26 op 30 na 10 wedstrijden, 23 op 30 in de volgende 10 duels en 21 op 27 in de 9 laatste confrontaties gaven de troepen van Philippe Clement blijk van een uitzonderlijke regelmaat, ondanks de vele wedstrijden: de teller van officiële wedstrijden, in alle competities, staat voor Club op 46. Blauw-zwart presteerde sterk tegen de ploegen uit de top zes: alleen Antwerp kon van Club winnen, tegen Standard werd twee keer gelijkgespeeld. Club heeft een voorsprong van 15 en 16 punten op de twee dichtste achtervolgers. Dat noemt men 'een klasse sterker' zijn.
 
De sterren van Club in de JPL:
 
Simon Mignolet: 16 clean sheets en slechts 13 tegendoelpunten in 27 wedstrijden.
 
Hans Vanaken: 13 doelpunten en 3 assists, 96% van de speelminuten en een voet in 27% van de Brugse doelpunten.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top