“Ik hoop echt dat dit niet ons huis is”: de beste quotes uit ‘Blind Gekocht’

Films | Na het succesvol debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans. De deelnemers laten hun zuurverdiende spaarcentjes in de deskundige handen van Béa en Bart, die op zoek gaan naar een droomwoning. Wij bundelden de meest opvallende quotes uit de eerste aflevering in volgend lijstje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Ik heb zelf nog nooit een huis gekocht van 150.000 euro”

Woonspecialist Béa Vandendael doorprikt de droom van alleenstaande moeder Davina: een huis met een prijskaartje van 150.000 euro is gewoonweg een illusie, klinkt het. “Ik viel bijna van mijn stoel”, getuigt de makelaar voor de camera. Meer nog, ze “wist zelfs niet dat zoiets kon”. De druk was groot, want even later vertelt mama Davina hoe “confronterend het zou zijn, mocht het niet lukken”. Kroniek van een aangekondigde ontgoocheling?

“Ik moet met jou samenleven, hé”

Jan illustreert al schertsend waar het wringt met Flo: de visie over hun droomhuis. De realistische Jan zou genoegen nemen met een compacte woning, terwijl de veeleisende Flo – die opgroeide in een ruime alleenstaande woning met veel groen – het allemaal wat groter ziet. Het drijft haar partner soms tot waanzin. “Maar da’s toch keitof?”, luidt de schattige repliek van de vrouw des huizes.

“Het is schrijnend wat ik soms zie”

Makelaar Béa ziet haar vrees bewaarheid worden: de panden die ze bekijkt voor Davina – sommigen daterend uit het begin van vorige eeuw – zijn in deplorabele staat. Een antieken waterpomp in een minuscuul koertje, een huis zonder verwarming, een afgeleefd interieur: “Het bevestigt mijn vermoeden.”

“Ik hoop echt dat het dat niet is”

Presentatrice Dina Tersago rijdt door de straat waar het nieuwe huis van Jan en Flo staat, maar die laatsten weten nog niet welk huis nu precies het hunne is. Dina stopt voor de halfopen bebouwing die sinds kort op naam van het koppel staat. Flo boort nietsvermoedend hun pas gekochte woning de grond in. Jan keurt hun stulpje dan weer meteen goed. Het is nu al duidelijk: er gaan traantjes vloeien.

“Oh shit”

De eerste reactie van Flo nadat de blinddoeken zijn afgegaan in de inkomhal van hun nieuwe huis. Bij optimistische Jan ontsnapt een voorzichtig lachje. “Ca va nog”, klinkt het matig enthousiast bij de man. Flo is zichtbaar aangeslagen. “Dit is echt zo… klein.” Even later is er toch opluchting wanneer de grote en lichtrijke leefruimte wel aan de verwachtingen voldoet. De keuken is dan weer in zijn geheel afgekeurd: “Zo mottig”, foetert Flo.

“Ze heeft geen realiteitszin”

Béa slaat het “minachtende” gedrag van Flo gade terwijl het koppel hun nieuwe huis ontdekt. De afkeurende blikken en opmerkingen (“Dit is toch echt belachelijk”) van de jongedame nopen interieurarchitect Bart Appeltans tot een strenge conclusie. De verdieping valt al helemaal niet in de smaak bij Flo, en daar verschijnen de tranen. “Het is even te veel.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top