Wie wint de spannende finale van 1 Jaar Gratis?

Films | Het is bijna zover: de ontknoping van de spannende zaterdagavondquiz 1 Jaar Gratis. In dit nieuwe seizoen van de legendarische quiz ontving gastheer Thomas Vanderveken bij de start zestien enthousiaste kandidaten. Elke aflevering werd er iemand naar huis gestuurd, tot er slechts één kandidaat overblijft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nog vier kandidaten maken momenteel kans op de hoofdprijs: het netto jaarloon van de meest verdienende deelnemer. De 21-jarige Maty uit Gent, de 21-jarige Iben uit Gits, de 60-jarige Marianne uit Lokeren, en de 26-jarige Sara uit Schaarbeek spelen samen de finale. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten.

Doorheen de laatste aflevering vallen de kandidaten één voor één af, tot er in de superfinale nog twee tegen elkaar spelen. Wie van hen sleept de grote prijs in de wacht? En hoeveel bedraagt die prijs precies? Dat ontdekken we in de spannende finale op zaterdag 28 maart.

Ontdek hier meer over de vier finalisten!

Maty - 21 jaar - Gent

Maty verandert op haar Instagrampagina vaker van look dan van paswoord. Verder is ze graag creatief bezig met kunst. Ze werkt als dossierbeheerder en investeert veel tijd in vrienden en veganistisch koken. Ooit hoopt ze een eigen restaurant te kunnen starten. Als ze 1 Jaar Gratis wint, zou ze een deel voor later opzijzetten, en een deel gebruiken om mooie reizen te maken en eventueel een eerste appartementje te kunnen kopen.

Iben - 21 jaar - Gits

Iben is student Burgerlijk ingenieur. Als praeses van studentenvereniging Rodenbach geniet hij volop van Gent maar ook de boeken laat hij niet links liggen. De ultieme droom is om bij NASA te gaan werken. Als hij 1 Jaar Gratis wint, koopt hij meteen een nieuwe auto, en trakteert hij zijn vrienden en de studentenvereniging op enkele vaten.

Marianne - 60 jaar - Lokeren

Marianne is 41 jaar getrouwd, heeft drie kinderen en tien kleinkinderen. Na zelfstandig bloemenkweker te zijn geweest, is Marianne nu heftruckchauffeur bij Volvo Cars. Haar passie en hobby zijn echter nog steeds "alles met bloemen". In haar serre met tropische orchideeën kan ze helemaal tot rust komen. Deze liefhebbende oma droomt van een reis naar Ecuador om wilde orchideeën te zien in de natuur.

Sara - 26 jaar - Schaarbeek

Sara is net getrouwd met Yassin en staat vol in het leven van onze bruisende hoofdstad. Ze geeft les Sociale wetenschappen en hoopt een inspiratiebron te kunnen zijn voor de Brusselse jongeren die tussen twee werelden zweven. Sara zou graag een eigen huis kopen in Brussel, daar zou het prijzengeld van 1 Jaar Gratis goed bij van pas komen.

Bekijk de finale van 1 Jaar Gratis zaterdag om 20u45 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top