Drie films die jouw living omtoveren tot dansvloer

Films | Lockdown betekent niet noodzakelijk uren bewegingsloos in je zetel of achter je computer slijten. Proximus stelde een lijst op van drie films die je dansbenen activeren. Alors on danse?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dirty Dancing

Now I've had the time of my liiiiiife. Dit lied, al even aanstekelijk als sensueel, is verantwoordelijk voor meer dan één puberkus op schoolbals overal ter lande. De song was voor het eerst te horen in de film ‘Dirty Dancing’, in de finale dansscène van Jennifer Grey met de knappe Patrick Swayze (ja, dezelfde man die hartjes sneller deed slaan in ‘Ghost’).
 
Het juweeltje, dat uitkwam aan het eind van eighties, blijft tijdloos. Het staat nog steeds overeind in het steeds langer wordende rijtje dansfilms. Meer nog dan een verhaal over dans, vertelt de film over de bekommernissen van een rijk, 17-jarige meisje dat tracht te ontsnappen aan haar controlerende ouders en verstikkend sociaal milieu.
 

Step Up

Twintig jaar later, in 2006 meer bepaald, vormt dans weer een brug tussen twee schijnbaar tegengestelde werelden. Tyler Gage, alias Channing Tatum, groeit op in een voorstad van Baltimore, terwijl Nora Clark, vertolkt door Jenna Dewan, haar jonge jaren doormaakt met haar bourgeois gezinnetje.
 
De ene zoekt zijn heil in de hiphop, terwijl de ander lessen in de klassieke dans krijgt op een prestigieuze school, gefinancierd door de ouders. Die twee paden kruisen elkaar, en al snel slaat de vonk over.
 
De dansfilm werd voorzien van vijf vervolgdelen, om tot in de vroege uurtjes te dansen voor je tv-scherm dus.
 

Steppin'

We hadden voor voorspelbare wereldbefaamde films zoals Flashdance, Fame of Saturday Night Fever kunnen opteren, maar onze blik richt zich op het pièce de resistance van Sylvain White, uitgekomen in 2007. En neen, niet enkel omdat Chris Brown en Ne-Yo deel uitmaken van de cast.
 
De vernieuwende factor van deze film zit hem in de introductie van een onbekende dans: de stepping, die zijn wortels heeft in de Afrikaanse Boot Dance. DJ Williams, alias Colombus Short, gidst ons doorheen dit avontuur. Als ongekroonde koning van de streetdance in de arme stadsbuurten van Los Angeles ontdekt hij de kneepjes van deze atypische dans, die hij opneemt in de Truth University.
 
DJ Williams ontdekt bovenal de suprematie van het broedergenootschap Mu Gamma Xi in zijn stad. En, tot ons groot jolijt, traint hij zich uit de naad bij een rivaliserende bende, Theta Nu Theta, om zijn chef Grant naar de kroon te steken… met wie hij eveneens in een bittere strijd verwikkeld is om de hand van de knappe April.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top