Proximus League XI van het seizoen // RECHTSACHTER // Federico Vega (Union SG)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor het rechtsachterplekje was er dit jaar heel wat strijd. Bij Lommel liet Jonathan Hendrickx mooie dingen zien in zijn debuutjaar. De Luikenaar speelde alle minuten in de Proximus League en scoorde ook zes (penalty)goals. Daarmee was hij veruit de beste schutter van zijn ploeg. Maar met vier nominaties voor het elftal van de week, kwam hij toch te kort voor het het seizoenselftal.

Ook Edisson Jordanov (Virton) ontpopte zich tot een hele leuke 1B-debutant. De Duitse Bulgaar zorgde met zijn rushes voor heel wat paniek op de linkerflanken van de andere Proximus League-teams en werd daarvoor vijf keer beloond met een plekje in het elftal van de week.

Maar toch was het weer Federico Vega die er bovenuit stak op de rechtsachter. De Argentijn van Union SG bevestigde al het goede van vorig seizoen (waarin hij ook genomineerd werd voor het elftal van het seizoen) en kaapte opnieuw het vaakst de rechtsachterplek in het elftal van de week weg (zes in totaal). Hierdoor mag hij zich ook dit seizoen op de borst kloppen met een basisplek in ons XI van het seizoen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top