Dit is waarom bioscoopfilms nu rechtstreeks op VOD Premium verschijnen

Films | Nood breekt wet: door de coronacrisis zijn alle bioscopen gesloten en moeten filmdistributeurs op zoek naar creatieve manieren om hun product tot bij de kijker te brengen, zodat het inkomstenverlies beperkt wordt. Dat is goed nieuws voor jou, want zo kan je op ons on demand-platform VOD Premium films bekijken die normaal op dit eigenste moment in de bioscoop zouden draaien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tal van titels dreigen door Covid-19 hun bioscoopdebuut te missen, aangezien bioscopen wereldwijd de deuren sluiten. Het coronavirus noopt grote filmstudio’s en distributeurs tot improvisatie. Zo zet Disney+ de film ‘Frozen 2’ drie maanden vroeger dan gepland in zijn aanbod in Canada. Het bedrijf hoopt zo “wat plezier en geluk” te kunnen bieden in deze “uitdagende tijden”, waarbij ouders op de kinderen moeten passen terwijl ze thuiswerken.

Ook Proximus Pickx kon niet achterblijven en biedt voortaan films aan die normaal voor de bioscoop bestemd waren rond deze periode. In onze on demand categorie VOD Premium kan je voor 7,99 euro onder andere volgende titels bekijken: Guns Akimbo (VS), A White White Day (IJsland), Jumbo (Frankrijk), System Crashers (Duitsland), Echo (IJsland), Adam (België). Elke dinsdag worden er films toegevoegd aan het aanbod.

Vroeger op digitale platforms

Ook Universal Pictures volgt de trend en biedt films vroeger dan gepland aan op thuiskanalen. De filmstudio kondigde deze week aan om ‘Trolls World Tour’ op de datum van de bioscooprelease, 10 april, uit te brengen op video-on-demand diensten in de Verenigde Staten. Warner Bros heeft sinds gisteren ‘Birds of Prey’, een spin-off van de DC Comics-film ‘Suicide Squad’, beschikbaar gemaakt voor digitale aankoop in de VS.
 
Voorts kunnen Amerikanen sinds kort nog de bioscoopfilms The Invisible Man, The Hunt en Emma bestellen vanuit hun zetel. Ook jij kan deze films binnenkort via Proximus Pickx VOD Premium bekijken voor 17,99 euro. The Invisble Man en Emma vanaf 31 maart en The Hunt op een nog nader te bepalen datum.

Overigens komt ‘Bad Boys For Life’, de buddy cop-film van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, in de VS vroeger uit op digitale platforms: op 31 maart al. Bij ons is dat in juni.

Uiteraard zit er ook een strategie achter deze ingreep: aangezien niemand weet wanneer de bioscopen weer zullen openen, is films aanbieden op streamingplatformen nog steeds beter dan helemaal geen nieuws films meer uitbrengen.

Lees ook: Bioscooppremières meteen te bekijken in ‘VOD Premium’ op Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top