Uitgelicht: vijf matchen van Anderlecht dit seizoen

Jupiler Pro League | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Vandaag richten we onze spotlights op vijf wedstrijden van Anderlecht in de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht - Standard (1 september 2019)

Anderlecht zit al in een neerwaartse spiraal als de paars-witte traditieclub aartsrivaal Standard ontvangt voor de Belgische Clasico. Na vijf speeldagen blijven de Brusselaars krasselen met een 2 op 15, en tot overmaat van ramp ligt kapitein Vincent Kompany in de lappenmand.
 
Anderlecht slaagt er desondanks in om in zijn spel te komen en komt zelfs op voorsprong via groeibriljant Alexis Saelemaekers. De jonge Brusselaar schenkt zijn club de zege bij zijn eerste basisplaats van het seizoen.

Charleroi - Anderlecht (4 oktober 2019)

Een gevaarlijke verplaatsing naar Mambourg voor de troepen van T1 Simon Davies, die tot dan toe slechts één zege op de teller hadden staan. Anderlecht recht de rug en kan zich optrekken aan een mooie prestatie, onder impuls van Yari Verschaeren en Nacer Chadli. Voor het eerst sinds maart wint RSCA nog eens buitenshuis.

Anderlecht - Genk (22 december 2019)

Anderlecht is zijn supporters een goede prestatie verschuldigd na de 0-2 thuisnederlaag tegen Club Brugge in de Beker. De mannen van Franky Vercauteren hadden de boodschap goed begrepen. Michel Vlap ging voorop in de strijd. Genk werd in de tang genomen en drie levensbelangrijke punten in de koers om Play-Off I waren binnen.

AA Gent - Anderlecht (7 februari 2020)

De strijd om de zesde plaats beheerst in februari de debatten. Les Mauves overtuigen met hun spel in de Ghelamco Arena, de oninneembare vesting van de Jupiler Pro League. Onder impuls van de jonge en bevrijde Antoine Colassin slagen ze erin om het de Buffalo’s knap lastig te maken. Toch keren ze terug naar Brussel met slechts één punt op zak.

Anderlecht - Zulte-Waregem (7 maart 2020)

De oplawaai van Anderlecht aan Zulte Waregem zit nog vers in het geheugen. Voordat het coronavirus roet in het eten kwam gooien, was RSCA goed op weg om de reguliere competitie af te sluiten in stijl, zo illustreren de zestien doelpunten in hun laatste drie wedstrijden. Vlap (hattrick) en seizoensrevelatie Jérémy Doku (twee goals) ontbonden hun duivels en trakteerden de supporters tegen een ontstellend zwak Essevee op een doelpuntenkermis.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top