Komt Mulan rechtstreeks op het kleine scherm?

Kids | Door de coronacrisis zijn open bioscoopzalen wereldwijd een zeldzaamheid. Verschillende grote filmstudio’s hebben hun premières uitgesteld. De liveactionversie van ‘Mulan’ zou normaal op vrijdag 27 maart in de Europese bioscopen te zien zijn, maar het lijkt erop dat Disney wel eens zou kunnen kiezen voor een première op het kleine scherm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanwijzingen hiervoor zijn al te vinden in de première van ‘Frozen 2’ op Disney+, het nieuwe streamingplatform van Disney. Normaal zou de film pas over 3 maanden beschikbaar zijn op Disney+, maar door de coronacrisis werd de film versneld uitgebracht op het kleine scherm.

Volgens Disneywatchers is de release van de Frozen-sequel een aanwijzing dat de Amerikaanse filmgigant stilaan af wil stappen van het mantra dat de meeste winst voor een filmproductie nog altijd te halen is in de bioscoopzalen.

“Hollywoodstudio’s vragen zich al lang af of een grote filmproductie winstgevend zou kunnen zijn zonder een bioscooprelease. Door de coronacrisis hebben ze een kans om deze vraag te beantwoorden zonder groot protest van de bioscoopuitbaters. Zij zijn nu technisch werkloos”, verklaart filmanalist Jeff Bock in The Guardian.

Ook andere filmstudio’s verkennen het scenario van een streamingrelease. Zo heeft Universal Pictures ‘The Hunt’, ‘Emma’ en ‘The Invisible Man’ beschikbaar gemaakt voor Britse en Amerikaanse kijkers terwijl Sony Pictures de superheldenfilm ‘Bloodshot’ met Vin Diesel amper anderhalve week na zijn filmpremière via streaming uitbrengt.

Disney heeft voorlopig nog niet bevestigd dat ‘Mulan’ ook op Disney+ uitkomt. Wat wel zeker is, is dat de filmstudio door het coronavirus bijna een half miljard dollar aan opbrengsten misloopt. Volgens filmanalist Michael Nathanson zijn Disney+ en de televisiezenders van het bedrijf de enige bronnen van inkomsten op dit moment.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top