Niet te missen op tv (23-29 maart): 5 programma’s waarbij de wereld even stopt met draaien

Films | Sinds de uitbraak van de coronacrisis weten we dat helden altijd dichterbij zijn dan je denkt.

Door MF

Deel dit nieuws

Superhelden

Gelukkig duiken ze ook nog op op het kleine scherm, zoals maandagavond bij Q2. ‘X-Men: Apocalypse’ is de zesde film waarin de X-Men als team optreden en de negende film uit het X-Men-filmimperium.

Sinds het ontstaan van de beschaving wordt Apocalypse, de eerste en meest krachtige mutant in het Marvel-universum, aanbeden als een god. Hij vergaart de krachten van een groot aantal andere mutanten en wordt daarmee onsterfelijk en onoverwinnelijk. Na een slaap van duizenden jaren ontwaakt Apocalypse. Hij is teleurgesteld in de staat van de wereld en rekruteert vier machtige handlangers om hem te helpen de aarde te zuiveren. Raven moet samen met Professor X en een groep jonge, ongetrainde mutanten het einde der tijden zien te voorkomen.

Op de loonlijst van deze Amerikaanse actie-sciencefictionfilm van Bryan Singer staan onder anderen Oscar Isaac (Apocalypse), Jennifer Lawrence (Raven), Michael Fassbender (Magneto) en Rose Byrne (Moira). De film bracht in totaal meer dan 543 miljoen dollar in het laatje.

Bekijk ‘X-Men: Apocalypse’ op maandag 23 maart om 20u35 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

The bigger the better!

Met een hoogte van 828 meter is de Burj Khalifa het grootste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber van Dubai is zelfs zo hoog dat de zon op de bovenste verdieping drie minuten later ondergaat dan op de onderste.

Richard Hammond klimt helemaal naar de top van deze verticale stad. De Britse presentator helpt mee met het repareren van een van de liften en leert hoe de ramen (in totaal 10.000 vierkante meter) worden schoongemaakt. Het contrast tussen Hammond en het hoogste gebouw op deze aardbol kan niet veel groter zijn. Zélf is de Brit immers maar 1m68 lang. Gewezen co-presentator Jeremy Clarkson, met zijn lengte van 1m96 beter voorzien door moeder natuur, noemde zijn voormalige ‘Top Gear’-collega daardoor steevast ‘de hamster’.

Bekijk ‘Tallest Building on Earth’ op dinsdag 24 maart om 20u30 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Schattige baby's

Sommige mensen komen tot rust bij het luisteren naar een knetterend haardvuur of een klotsende oceaan. Anderen voelen dan weer meer voor de vertederende schoonheid van baby’s. Zo ook Emma Willis.

De Britse presentatrice keert in deze special terug naar de baby’s die ze hielp geboren te worden in ‘Emma Willis Delivering Babies’. Hoe gaat het nu met de baby’s van vijf stellen, een jaar na hun geboorte? Emma vindt het spannend om terug te keren, maar is ook benieuwd. Nu de slapeloze nachten zijn ingeruild voor de eerste stapjes is het tijd om terug te blikken op de bevalling. Iets wat bij de koppels nog emoties oproept. Zoals bij Laura en Antonio die hun derde kind kregen, terwijl er eigenlijk gezegd was dat ze geen kinderen meer konden krijgen. Voor Tara en Lloyd was de bevalling destijds een helse nachtmerrie, omdat ze al dertien keer een baby waren verloren. De geboorte van Florence verliep gelukkig zonder problemen, waardoor ze nu volop kunnen genieten van hun vierde kind. En Emma geniet volop met hen mee. Maar een baby is zoveel meer dan alleen schattig. Hij is vooral… lui. Wist je bijvoorbeeld dat een pasgeborene slechts zo’n 3 minuten per uur alert is? Toch is een baby slim genoeg om direct na de geboorte de stem en geur van zijn moeder te herkennen. En na een paar weken kan hij al het verschil zien tussen ‘la mamma’ en andere volwassenen.

Bekijk ‘Emma Willis Delivering Babies Special’ op dinsdag 24 maart om 20u35 op TLC Vlaanderen of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

De prijs van jong zijn

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Daar weten Patty Brard (van Luv’) en Gordon (van Gerald Joling) alles van. In de Nederlandse realityreeks ‘Patty en Gordon op Zoek naar de Eeuwige Jeugd’ gaan de twee op zoek naar manieren om er eeuwig jong uit te zien. Ze ondergaan de meest bizarre en bijzondere schoonheids- en gezondheidsrituelen, zelfs al betaal je daar een fikse – soms ook fysieke – prijs voor.

In deze eerste aflevering reist het duo af naar Oekraïne, waar ze terechtkomen in een sanatorium. Ze worden ondergedompeld in een radioactief bad en maken kennis met hét Oekraïense alternatief voor botox: bloedzuigers. Ondanks hun claustrofobie worden ze ook nog eens levend begraven… Die lugubere uitvaart is als een rebirth voor onze twee noorderburen. Patty Brard en Gordon hebben het roer onlangs drastisch omgegooid. Patty trakteerde zichzelf op een maagverkleining om slanker door het leven te gaan, en Gordon kickte afgelopen jaar af van een drank- en drugsverslaving.

Bekijk ‘Patty en Gordon op Zoek naar de Eeuwige Jeugd’ op dinsdag 24 maart om 21u25 op Vitaya of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Het misbruik van de waarheid

Na ‘The Handmaid’s Tale’ en ‘True Detective’ pakt Canvas sinds vorige week op woensdag uit met de straffe reeks ‘ The Loudest Voice ’.

De miniserie is een 7-delige historisch-biografische reeks over Roger Ailes, de oprichter van nieuwszender Fox News. De reeks is gebaseerd op het boek ‘ The Loudest Voice in the Room’ van onderzoeksjournalist Gabriel Sherman, die ook als personage opduikt in de reeks. Elke aflevering focust op een cruciaal jaar in de geschiedenis van de rechts-conservatieve nieuwszender. De serie van producent Showtime toont hoe Ailes op vraag van mediatycoon Rupert Murdoch Fox News vanaf de jaren negentig uitbouwde tot een van de meest invloedrijke medianetwerken in het land van hamburgers en Route 66.

Het nieuwskanaal stak CNN al snel naar de kroon in populariteit, profileerde zich met 9/11, bestreed Barack Obama en steunde Donald Trump tijdens diens verkiezingscampagne in 2015-2016. Ailes moest in 2016 ontslag nemen na beschuldigingen van ongewenste seksuele intimiteiten.

Met de hulp van vele extra kilo’s, de nodige siliconen en make-up brengt Russel Crowe de corpulente Roger Ailes op onnavolgbare manier tot leven. Al begint de reeks wel met een dode Ailes. De man overleed namelijk in mei 2017, een klein jaar na zijn gedwongen ontslag bij Fox News. Daar begint de terugblik op zijn turbulente leven.

Bekijk ‘The Loudest Voice’ op woensdag 25 maart om 22u20 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top