Deze vijf lentehits sleuren je door de lockdown

Muziek | Vergeet corona en lockdowns: dit zijn de hits die u door deze ellendige periode zullen sleuren. Draaien aan die volumeknop, en meebrullen maar!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dua Lipa - Physical

We dagen jullie uit om niet te dansen om deze jongste single van Dua Lipa. De 24-jarige Britse haalt duidelijk inspiratie uit de eighties, en weet verdomd goed hoe een catchy refrein in elkaar zit. Het meebrulrefrein "Come on! Let’s get physical!" weerklinkt deze lente ongetwijfeld in menig huiskamer.



Christine and the Queens - People, I’ve Been Sad

Op een bedje van trage synthbeats verzoekt Héloïse Adelaïde Letissier op haar eerste single van 2020 om te luisteren terwijl ze haar ziel blootlegt. In tijden waarin een noodkreet op sociale media hoogstens enkele likes of bezorgde comments genereert, smeekt deze song bijna naar een verbintenis op emotioneel vlak.

Het is een oproep om open te staan voor de zorgen van andere mensen, en anderen te behandelen als wezens met gevoelens en gedachten - niet als likerobots van wiens welwillendheid je afhankelijk bent voor je populariteit op sociale media.


Tame Impala - Breathe Deeper

'Breathe Deeper', een smakelijke song die op het nieuwe album 'The Slow Rush' blinkt, meandert langs de oevers van de seventies funk, aangelengd met aanstekelijke synths en een prikkelende drumbeat. Een onweerstanbare cocktail die de heupen van iedere sterveling zou moeten aansturen.


Grimes - Delete Forever

Claire Elise Boucher, alias Grimes, zette deze song op papier in de nacht dat de Amerikaanse rapper Lil Peep overleed, in november 2017. Het akoestische lied komt recht uit het hart, en etaleert naast haar schrijfkunsten ook de bijzondere gevoelswereld van Boucher. De kracht van eenvoud, waarbij een tokkelende banjo het geheel wat meer cachet geeft.


Ellie Goulding ft. blackbear - Worry About Me

Een song voor iedereen die tracht vooruit te gaan in het leven... maar wiens vervelende ex vooral het tegendeel wenst. 'Worry About Me' is wat robuuster dan we van Ellie Goulding gewend zijn, maar daarom niet minder goed. Ongetwijfeld een brandversneller die deze zomer menig festivalweide in vuur en vlam zal zetten. Op 5 juni stelt de Britse singer-songwriter haar vierde album voor.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top