One day, one goal: Origi schakelt Barcelona uit op een blitzcorner

Sport | Het coronavirus heeft momenteel veel voetbalcompetities stilgelegd. We grasduinen daarom in het rijke archief van de voetbalgeschiedenis, op zoek naar een doelpunt dat zoveel jaar later nog steeds uitvoerig besproken wordt. Vandaag: het geniale doelpunt van Divock Origi tijdens de terugmatch van de halve finales in de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona heeft niet het monopolie op de ‘remontada’. Dat bleek op een avond in mei 2019, toen de Spanjaarden het slachtoffer werden van een onwaarschijnlijke ommekeer.

Een week eerder dachten ze nog dat de kwalificatie voor de halve finales zo goed als binnen was na een 3-0 thuiszege tegen Liverpool. Maar de Reds geloofden er nog in. En Divock Origi, in grootse doen die avond, zou een sleutelrol spelen.

Engelse fighting spirit

Vanaf de eerste seconden zet Liverpool druk op Barcelona. De troepen van Jurgen Klopp weten donders goed dat ze vroeg moeten scoren. In de 7e minuut infiltreert Jordan Henderson in de vijandige zestien en lost een schot. Doelman Marc-André Ter Stegen duwt de bal in de voeten van Divock Origi, die niet twijfelt: 1-0. De Spanjaarden laten het niet aan hun hart komen en produceren een resem kansen, maar de Engelse defensie en doelman Alisson Becker laten zich niet verschalken.
 
Na rust vindt Liverpool opnieuw de weg naar de netten. Georginio Wijnaldum zet zijn voet tegen een lage flankvoorzet van Trent Alexander-Arnold. Ter Stegen raakt de bal nog, maar zijn reflex is te traag: 2-0. Vijf minuten later is de achterstand helemaal opgehaald: Wijnaldum – alweer hij – buffelt een bal in de winkelhaak. Alles te herdoen voor Barça.

Origi De Bevrijder

Liverpool voetbalt op een wolk. De Engelsen blijven pushen, terwijl de Blaugrana de moed verliezen. Een moment van onoplettendheid tussen een corner in de 78e minuut wordt de Spanjaarden fataal: terwijl de Barça-spelers hun defensie nog aan het organiseren zijn, spot hoekschopnemer Alexander-Arnold een vrijstaande Origi. Hij reageert bliksemsnel en geef een harde pass in zijn voeten. De Rode Duivel jaagt het leer tegen de touwen. Zelfs de camera’s konden de actie amper volgen; zo snel ging het.
 
Even later viel het doek voor Barcelona: 4-3. Het legendarische Barça droop met het schaamrood op de wangen af, Liverpool zou in de finale de maat nemen van Tottenham.
 
Origi ontpopte zich tot held van Anfield dankzij zijn tweeklapper. In de finale zou de Belg nogmaals scoren, om zich zo nog meer in de harten te nestelen van al wie Liverpool genegen is.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top