Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.
Op de linksachter haalde Derrick Tshimanga redelijk makkelijk zijn plekje in het elftal van het jaar binnen. De voormalige Rode Duivel speelde een ijzersterke eerste seizoenshelft en een meer dan degelijke tweede seizoenshelft en werd in totaal maar liefst 9x genomineerd voor het elftal van de week. Er was dit seizoen maar één andere Proximus League-speler die evenveel nominaties binnen kon halen (daarover later meer).

Tshimanga mag zich voor het tweede jaar op een rij de beste linksachter van de Proximus League noemen. Een mooie bekroning voor de inmiddels 31-jarige Congolese Belg die met zijn rushes, zijn duelkracht en zijn ervaring cruciaal was in het succesverhaal van OH Leuven.

Amine Khammas (Lommel) werd op ruime afstand tweede in de verkiezing. De Genkse 'huurling' speelde een prima seizoen bij Lommel SK werd daarvoor vijf keer beloond met een nominatie voor het elftal van de week.