Tijdens de reguliere competitie lieten we kenners van de Proximus League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-3-3 formatie te gieten.
De strijd om de titel van doelman van het jaar was bijzonder spannend, maar uiteindelijk haalde Anthony Moris het nipt van Mike Vanhamel (Beerschot VA) en Tomas Svedkauskas (Lommel SK).

De doelman van Excelsior Virton excelleerde dit jaar meermaals bij zijn team en pakte doorheen het seizoen regelmatig uit met knappe reddingen. De Virtonese aanvoerder was dan ook één van de drijvende krachten achter de beste defensie van 1B én bij uitbreiding achter het hele succesverhaal dat de promovendus dit seizoen schreef.

In totaal hield de Luxemburgse international 10x de nul in 24 wedstrijden en slikte hij in die matchen gemiddeld amper één goal. Geen enkele andere Proximus League-doelman kon dit seizoen nog maar in de buurt komen van die cijfers.

De titel van 'doelman van het jaar' is dan ook een terechte bekroning voor het fraaie seizoen van de 29-jarige Moris.