Creatief in tijden van corona: Formule 1 lanceert virtuele GP’s

Esports | De Formule 1-wereld ligt net als vele andere sportcompetities helemaal stil wegens het coronavirus. De organisatie achter de brommende bolides is nu met een creatief idee op de proppen gekomen. Alle Grand Prix-races (GP’s) die niet kunnen doorgaan, worden vervangen door een virtuele race.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste race van deze F1 Esports Virtual Grand Prix Series wordt die van Bahrein op zondag 22 maart. Elke eerstvolgende GP zal al zeker tot de maand mei zo’n virtuele editie kennen. Voorlopig, als de maatregelen omtrent het coronavirus niet verlengd worden, zal de GP van Azerbeidzjan de laatste virtuele GP worden. Tussendoor heb je nog de GP’s van Vietnam, China, Nederland en Spanje.

Er zal gereden worden met het officiële spel F1 2019, waardoor de circuits van Vietnam en Nederland niet in het spel zitten. Zij worden vervangen door een alternatief circuit.

Geen Max Verstappen

Volgens Julian Tan, Head of Digital Business Initiatives and Esports bij de Formule 1, moet dit moment aangegrepen worden om te laten zien wat esports nu juist inhoudt. "Nu elke grote sportcompetitie stilligt, kunnen we laten zien hoe mooi de voordelen van esports kunnen zijn en welke vaardigheden je ervoor nodig hebt."

Concreet zullen er in iedere race 28 rondjes afgewerkt worden, met kwalificaties vooraf.  De organisatie liet weten dat er F1-coureurs zullen meedoen aan de F1 Esports Virtual Grand Prix Series, maar namen werden er nog niet genoemd. Die van de Nederlander Max Verstappen werd reeds gezegd, maar die ontkende intussen. Verstappen zal meedoen aan een groot aantal andere races op andere platformen. Wie wel meedoet, zal racen van thuis uit.

De Virtual Grand Prix Series is te volgen op YouTube, Twitch, Facebook en F1.com.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top