TGIF: Harry Potter en de Steen der Wijzen wordt jouw vrijdagavondfilm

Kids | Fans van de boeken en films van Harry Potter kunnen dankzij televisiezender VIER vanavond nog eens hun hartje ophalen. Om 20u35 kunt u namelijk kijken naar Harry Potter en de Steen der Wijzen, de eerste film in de franchise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Potter blijft tot op vandaag nog altijd tot de verbeelding spreken. Je zou haast vergeten dat Harry Potter en de Steen der Wijzen al dateert van 2001. In dat jaar ontdekt de wereld de jonge acteurs Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint, die in alle films gestalte geven aan respectievelijk Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel.

Het wordt het begin van een succesvolle reeks, in navolging van de boekenreeks van schrijfster J.K. Rowling. Harry Potter is niet alleen de best verkochte boekenreeks ooit, met een geschatte opbrengst van 7,7 miljard euro behoren Harry en zijn vrienden ook nog eens tot de meest succesvolle filmreeksen ooit.

Jongen wordt tovenaar

In de film ontdekt een nog jonge Harry Potter dat hij over tovenaarscapaciteiten blijkt te beschikken. Wanneer hij een uitnodiging krijgt om op de tovenaarsschool Zweinstein te gaan studeren, beslist Potter zo snel mogelijk bij zijn oom en tante weg te trekken. Daar groeide de jongen namelijk op sinds de dood van zijn ouders.

Eens in de school aangekomen, wordt Harry Potter goed bevriend met Ron Wemel en Hermelien Griffel en wordt Draco Malfidus zijn aartsvijand. De vrienden zetten hun eerste stappen in de tovenaarswereld, maar tegelijk leert Potter een andere vijand kennen die later nog meer dan geregeld zal terugkomen: Voldemort.

Harry Potter en de Steen der Wijzen werd in 2001 meteen een schot in de roos. De film zou wereldwijd iets meer dan 978 miljoen dollar opbrengen, waardoor de eerste Potter-film in de top vijftig staat van meest succesvolle films ooit.

Mis de avonturen van Harry Potter en zijn vriendjes niet, vanavond vanaf 20u35 bij VIER.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top