‘VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel’ op Proximus Pickx

Films | Desperate times call for desperate measures. In het Nederlands: wanhopige tijden vragen om drastische maatregelen.

Door MF

Deel dit nieuws

Door het coronavirus zit een bioscoopbezoek er even niet in. Proximus to the rescue dus! Om de filmproducenten en -distributeurs te helpen, releasen we samen met hen zelf bioscoopreleases via ons eigen video on demand-platform. Wekelijks zullen we recente films die normaal gezien in de bioscopen moesten spelen, toevoegen aan de nieuwe sectie 'VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel' in de Op aanvraag-catalogus.

Deze films zijn te bekijken in de categorie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van de shop van de Proximus Pickx en de prijs per film is € 7,99.

The Miseducation of Cameron Post

Winnaar op het Sundance filmfestival, deze parel. Een belangrijke coming of age-prent  voor alle jongeren (en ouderen) die op zoek zijn naar hun seksuele geaardheid. Mooi vertolkt door Chloë Grace Moretz.
 
Cameron Post? Dat is een jong meisje (Chloë Grace Moretz) aan een Amerikaanse highschool die op een avond betrapt wordt terwijl ze staat te foefelen met de prom-queen. Je zou denken: en dan? Maar niet in de gemeenschap waar ze opgroeit, want haar ouders vrezen dat ze gaat opgroeien voor galg en rad als ze toegeeft aan haar homoseksualiteit. De oplossing? Linea recta naar een streng, christelijk zomerkamp – God’s Promise – dat jongeren terug op het rechte pad moet halen. Cameron, verward en helemaal ondersteboven, belandt op een plek die gerund wordt door de devote Lydia Marsh (Jennifer Ehle), maar ook kennismaakt met lotgenoten, die er allemaal – met de hulp van de Alziende – heropgevoed worden. En dat zorgt voor een hartverwarmende, prachtige film. Absolute aanrader. Charmant én verontrustend.
 
‘The Miseducation of Cameron Post ‘ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

The Bare Necessity/Perdrix

De jonge regisseur Erwan le Duc komt op de proppen met een mooi, ietwat apart Frans liefdesdrama. ‘Alweer een film over de liefde?’ Je zou denken dat het thema al volledig werd uitgespit, maar le Duc slaagt erin om – in dit geval – de Franse komedie een nieuwe twist te geven. 100 minuten lang genieten.
 
‘The Bare Necessity/Perdrix’ is ook te vinden onder de titel ‘The Bare Necessity’. De setting is eenvoudig: een slaperig dorpje waar Pierrot Perdrix, hoofd van de plaatselijke gendarmerie, op een dag Juliette voor zijn neus krijgt, een vrouw op doorreis. Haar auto én al haar herinneringen werden gestolen door een nudiste. Je leest het goed: ze werd bestolen door een naakte vrouw. Juliette is in alle staten, wil te allen prijze haar auto terug, maar krijgt meteen te horen dat het misschien wel een tijdje zal duren voor ze haar wagen terugziet. Misschien wel nooit. Voor de drukke en ongeduldige Juliette is dat geen optie. Wanneer ze zich diezelfde avond uitnodigt voor het diner bij Pierrot thuis, lijkt dat wel het begin van een mooie, maar aparte romance.
 
‘The Bare Necessity/Perdrix’ is wat je noemt een kleine film, die zacht binnenkomt en de kijker meeneemt in een niet-alledaags verhaal, met niet-alledaagse personages. Een zoektocht naar de ware liefde en het aftasten van grenzen, mooi en integer geacteerd. Aanrader!   
 
‘The Bare Necessity/Perdrix’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Margiela: in his own words

De Banksy van de modewereld? Zou best wel eens kunnen. Al 20 jaar weet de Limburgse modeontwerper de wereld te verrassen met zijn unieke kijk op mode. Margiela is een stijlicoon, een van de groten van de afgelopen decennia. In ‘Margiela: in his own words’ loodst hij de kijker langs de belangrijkste momenten in zijn leven.
 
Opmerkelijk: je ziet zijn gezicht niet, enkel zijn handen. En dat is altijd zo geweest: bij Margiela draait alles om de mode, de passie en de kunst, nooit om zijn eigen persoon. Voor het eerst geeft Margiela zelf een blik in zijn leven en werk, van zijn jeugd tot zijn plotse vertrek uit de modewereld.  Met coole archiefbeelden van vroege shows, beelden van zijn eerste plakboek en zijn Barbiecollectie. Chronologisch opgebouwd, verhelderend en inspirerend. Mysterieus ook, want wie is Margiela nu echt? Ook in deze film toont Margiela zijn gezicht niet. dEUS, nog een Belgisch cultureel icoon, verzorgde de zinderende soundtrack.
 
Margiela: in his own wordsis vanaf 13 mei beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

The Way Back

Lang geleden dat we Ben Affleck nog eens in een film zagen opduiken. In ‘The Way Back’ maakt hij zijn opwachting als Jack Cunningham, een aan alcohol verslaafde ex-topbasketbalspeler.
 
Dat Affleck deze rol op zich nam, is ietwat verwonderlijk: zowel hij als zijn vader kregen af te rekenen met een alcoholverslaving. Meer nog, voor de opname van de film liet Affleck zich opnemen in een ontwenningskliniek. Het zal niemand verwonderen dat Affleck hier een doorleefde vertolking neerzet. Wanneer zijn personage op een dag het aanbod krijgt om basketbalcoach te worden in zijn voormalige middelbare school, lijkt hij zijn leven weer op de sporen te krijgen. De recensies liegen er niet om: deze prent wil je zien!
 
‘The Way Back’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Divino Amor

Het zijn vreemde tijden. En we willen allemaal dat de orde van de dag – zoals die anderhalve maand geleden was – terug in de normale plooi valt. En liefst niet zoals in ‘Divino Amor’, een film die zich afspeelt in het Brazilië van 2027.
 
Strenge religieuze waarden van evangelische christenen hebben Brazilië in de greep. Seks mag. Maar enkel als het is om kinderen te maken, zoals in de oude geschriften staat. Joana is een diepgelovige vrouw, en aanjager van Divino Amor, een kerkgemeenschap die nogal los omgaat heteroseksuele partnerruil en intens religieuze aanbidding. Joana wil een kind, maar ondanks de vele pogingen wil de conceptie maar niet lukken. Knappe prent, die twee extremen van de Braziliaanse samenleving - driftige genotzucht en onwrikbare vroomheid - in een sensueel, in neon badend clair-obscur weet te verenigen.
 
‘Divino Amor’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

The Beast

Uit Zuid-Korea komen al jaren puike prenten aangewaaid. Onlangs kaapte ‘Parasite’ nog drie Oscars weg. Dat film er leeft, is het understatement van het jaar. Ook nu, met ‘The Beast’, blijkt dat het land bulkt van het talent. Verwacht je aan een harde politiethriller.
 
‘The Beast’ is geënt op het Franse origineel ’36 Quai des Orfèvres’ (2004). Een remake dus, maar wat voor één! In de regiestoel zit Jung-Ho Lee, die met deze straffe bewerking pas aan zijn derde film toe is, en hier al toont uit welk hout hij gesneden is. Buigzaam, want hij overgiet ‘The Beast’ met een ‘special sauce’. Het verhaal? Twee detectives moeten samenwerken om een gruwelijke moordzaak op te lossen, maar het zijn niet de beste vrienden, integendeel. Ze werken snel en pakken de moordenaar op. Denken ze.  
De ‘beste cop thriller sinds Heat’ bloklettert de poster. Checken!
 
‘The Beast’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Ghost Tropic

Een film als tranche de vie, van de Brusselse filmmaker Bas Devos, die deze film een paar maanden na ‘Hellhole’ inblikte, omdat hij vond dat hij Brussel er té bekaaid vanaf liet komen. ‘Ghost Tropic’ is een prachtige ode aan Brussel.
 
We volgen Khadija, die na een werkdag met de metro naar huis pendelt, maar onderweg in slaap valt en op eigen houtje moet zien thuis te raken. Haar tocht brengt haar langs onbekende stukjes Brussel, prachtig in beeld gebracht door cameraman Grimm Vandekerckhove. ‘Ghost Tropic’ is een beeldrijke arthouseprent, die de kijker verleidt en verliefd doet worden op Brussel.
 
‘Ghost Tropic’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Superette Anna

Feit en fictie – het genre kreeg de naam ‘faction’ - spelen haasje over in deze ‘kleine’ film. Het is het regiedebuut van Piet Sonck, die tien jaar de tijd nam om deze film tot een goed einde te brengen. Een pareltje!
 
Je zou ‘Superette Anna’ gerust een lokale film kunnen noemen. We spreken 1987: de superette van een Vlaams ondernemersgezien wordt overvallen, krek op dezelfde dag als de scheepsramp met de Herald of Free Enterprise, waar 193 mensen het leven lieten.  ‘Superette Anna’ doet een beetje denken aan ‘1917’ en ‘Birdman’, omdat de film uit quasi één scène bestaat. Op de site van HLN lezen we: “Wie jonger is dan 35 jaar herinnert zich die ramp vaak niet meer, hoewel het gaat om de grootste scheepsramp uit onze Belgische geschiedenis”, geeft Sonck aan. “Enkele seconden nadat een ferry de haven van Zeebrugge had verlaten, op weg naar Dover, is die gekanteld. Er zijn toen 193 mensen gestorven. Het was een van de eerste rampen waar de media ter plekke ging om live verslag te doen. De beelden die toen gemaakt werden, onder andere van de reddingssloepen, hebben we verwerkt in de film. We hebben ook vier personen geïnterviewd die de ramp van dichtbij hebben meegemaakt, de meeste daarvan hebben hun verhaal nog nooit voor de camera gedaan.”
 
‘Superette Anna’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

En daar is Kruimeltje terug! Een tweede ‘Kruimeltje’, al hebben we er wel lang op moeten wachten, want de eerste dateert alweer van 1999. In deze film moet Kruimeltje het opnemen tegen een snoodaard, die zijn vaders goudmijn in handen wil krijgen.
 
Een film die zowel jong als oud zal bekoren. Kruimeltje is niet langer het arme straatjongetje, maar woont weer bij zijn ouders, in een mooie villa op het platteland. Alleen: de jongen verveelt zich stierlijk en mist het spannende stadsleven. Hij besluit om samen met zijn hond weg te lopen. En dan komt hij Anna tegen... De eerste ‘Kruimeltje’ lokte meer dan een miljoen mensen naar de bioscoop. Zullen er nu ook zoveel kijken?
 
‘Kruimeltje’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!
 

Swallow

Krachtig regiedebuut van Carlo Mirabella-Davis, waarin hij een vrouw portretteert die een schijnbaar perfect leventje leidt. Maar niets is wat het lijkt. Stevig psychologisch drama.
 
Hunter (Haley Bennet) heeft het mooi voor elkaar. Zwanger, mooi huis met een prachtig uitzicht, een man die zo uit een catalogus lijkt te zijn gestapt: het leven waar iedereen van droomt. Maar voor Hunter voelt het aan als een gevangenis. Ze zit vaak alleen thuis, met enkel haar gedachten. Haar hunker naar perfectie en controle leidt tot een ‘stoornis’: ze begint oneetbare – en gevaarlijke – spullen in te slikken. Maar waarom? En wat gebeurde in haar verleden? Mooie, bijwijlen bevreemdende prent, voor liefhebbers van AMSR en gestileerde beelden.
 
‘Swallow’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Bloodshot

Een film met Vin Diesel? Dan weet je dat je goed zit voor dik anderhalf uur spanning en avontuur. Deze keer tegen de achtergrond van nanotechnologie. De Robocop van 2020, zeg maar.
 
Vin Diesel kruipt hier in de huid van Angelo Mortalli, een soldaat die op een goeie dag komt te overlijden, maar door de wetenschap niet opgegeven wordt. Mortalli krijgt dankzij nanotechnologie een nieuw leven, maar verliest wel zijn geheugen. Meer nog, hij wordt een moordmachine, een verbeterd type mens-machine die onverwoestbaar lijkt. Mortalli wil weten wie hem zo ‘mismeesterd’ heeft en begint wild-om-zich-heen-schoppend aan een onderzoek. Stripfigurencinema van de betere soort! Met Diesel in goeden doen.
 
‘Bloodshot’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Queen & Slim

Je zou deze film kunnen herleiden tot ‘de meest rampzalige Tinder-date ooit’. Het debuut van Melina Matsoukas, ooit begonnen als videoclip-regisseur voor onder meer Beyoncé, Rihanna en Lady Gaga, waarin ze politiegeweld op de korrel neemt. Krachtig debuut.
 
De zwarte Bonnie & Clyde? Zou je zo wel kunnen stellen, ja. Een zwarte jongen en meisje ontmoeten elkaar via een datingapp. Onschuldig en ietwat teleurstellend, zo begint het, maar de avond neemt een heel onverwachte wending wanneer ze tegengehouden worden door een agressieve, blanke flik. Wat er dan gebeurt? De situatie loopt uit de hand. Queen & Slim hebben het gevoel dat er geen andere keuze is dan te vluchten. De twee worden een symbool van terreur, opstand, verdriet en pijn voor mensen door het hele land.
 
‘Queen & Slim’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

One Piece Stampede

Japanse manga, het is een genre dat wereldwijd miljoenen fans kent. Ook in België lopen er massa’s mangaliefhebbers rond. Zij zullen hun hart kunnen ophalen met deze ‘One Piece Stampede’, alweer de veertiende film naar de populaire Japanse mangareeks.
 
Queeste? De schat van Gol D. Roger vinden. De crew van Straw Hats stelt alles in het werk om de schat te vinden, maar Festa, een voormalig lid van Rogers bemanning, gooit roet in het eten. Hij is uit op wraak en saboteert de boel. Het resultaat? Alle weddenschappen worden stilgelegd en de meest iconische piraten uit de geschiedenis zullen moeten samenwerken.
 
‘One Piece Stampede’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Dark Waters

Schokkend en waargebeurd, dit verhaal over een advocaat die de strijd aanbindt met een groot chemiebedrijf. Een beetje zoals Erin Brokovitch.
 
Mark Ruffalo – je kent hem als Hulk – is Rob Bilott, partner bij een prestigieus advocatenkantoor. Op een dag vertelt een boer hem dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land. Bilott wil de waarheid boven water krijgen en dient een klacht in. Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah.
 
‘Dark Waters’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

The Street Party

Een 3D-animatiefilm van het Deense duo WuMo – Anders Morgenthaler en Mikael Wulff – waarin je kennismaakt met de meest bizarre buurt die je ooit gezien zult hebben.
 
Voor het grootste straatfeest ooit moet je bij Mogens en zijn buitengewone vrienden zijn. Hij wil namelijk een straatfeest organiseren om zijn ouders weer bij elkaar te brengen. Hij staat echter voor talloze verrassingen, en wanneer zijn vriendinnetje Sofia in de puberteit belandt, lijkt de tijd van zorgeloos spelen voorgoed voorbij te zijn. En wat met het tuinfeest? Komt dat wel goed?
 
‘The Street Party’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Monty & The Street Party - Trailer English Subtitles from Festival Anima on Vimeo.

The Turning

Horror! Eindelijk! Met Finn Wolfhard – je kent hem uit ‘Stranger Things’ – in een opmerkelijke hoofdrol. De film is gebaseerd op ‘The Turning of The Screw’ van Henry James.
 
Een man huurt een jonge gouvernante, Kate, in om de zorg voor zijn jonge kinderen op zich te nemen. Van zodra Kate voet zet in het huis, merkt ze dat er iets niet pluis is. Ze is zelfs getuige van spookverschijningen.  Al snel ontdekt ze dat zowel de kinderen als het huis duistere geheimen herbergen en dat dingen misschien niet zijn zoals ze lijken.
 
‘The Turning’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Sawah

En daar heb je nog een internationale komedie, een vol muziek! Samir – aka DJ Skaarab - wint een lokaal dj-kampioenschap in Egypte en mag deelnemen aan een prestigieus dj-kampioenschap in Brussel. Zijn plan valt echter in duigen, want zijn vlucht wordt omgeleid via Luxemburg.
 
Een avontuur op zich, maar het echte avontuur begint pas als hij al zijn papieren verliest en plots beschouwd wordt als  vluchteling. Hoe krijgt zijn identiteit terug? Regisseur Adolf El Assal – geboren in Egypte, opgegroeid in Luxemburg – put met deze prent uit persoonlijke ervaringen: “Tijdens mijn jeugd maakte ik deel uit van een zeer multiculturele en kosmopolitische samenleving. Ik wilde altijd een verhaal vertellen over een protagonist die per ongeluk in Luxemburg belandt, net als mijn ouders.”

'Sawah' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Sibel

Deze innemende Turkse film balanceert tussen fabel en realisme. De 25-jarige Sibel is doofstom en woont in een afgelegen bergdorp aan de Zwarte Zee, waar ze met haar dorpsgenoten communiceert in een bijzondere fluittaal.

toch wordt ze door de meeste dorpsbewoners gemeden. Ze denken dat Sibel ongeluk brengt, wat uiteraard niet zo is. Gelukkig heeft Sibel een goeie relatie met haar vader. Maar dat is niet alles: Sibel is een natuurmeisje, dat verbeten op een wolf jaagt die zich in het woud zou schuil houden. Daarbij komt ze op een dag in contact met Ali, een man die op de vlucht is voor de autoriteiten. Ze helpt hem en voorziet hem van voedsel. Dit brengt haar echter in conflict met haar vader. Klasse!

'Sibel' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

The Hunt

Op de filmposter: een varken. Gekoppeld aan de titel zou je denken dat deze film gaat over de jacht op een varken. Mmm, bijna…
 
In deze jachtige thriller/horrorprent volgen we een groepje mensen die op een dag ontwaken op een onbekende plek. Ze weten niet hoe ze daar beland zijn. De premisse doet een beetje denken aan ‘The Maze Runner’, al trekt ‘The Hunt’ toch meer de horrorkaart. Het wordt al snel duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt. De jagers zijn een groep geprivilegieerden. Een vrouw weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Oh, en daar is Hilary Swank! Op het puntje van de stoel, de beste plek om deze film te bekijken.

'The Hunt' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Opgelet, uitzonderlijk aan  € 17,99 en kan niet gehuurd worden met bestaande credits! Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

The Wild Goose Lake

Een meeslepende misdaadfilm van Diao Yinan, die in 2014 met zijn film ‘Black Coal, Thin Ice’ onverwacht de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn won. ‘The Wild Goose Lake’ bevestigt Diao’s statuut als meesterstilist.

De recensies logen er niet om: “Alleen al hoe het ¬dagelijkse leven in China in beeld komt, maakt deze film tot een plezier. Weliswaar niet op een nuchtere maag: eerst noedels slurpen." (De Standaard) Het verhaal? Zhou, de leider van een motorbende, helpt Aiai, een prostituee, om haar vrijheid terug te winnen. Ze ontmoeten elkaar wanneer hij op de vlucht is nadat hij een politieagent heeft gedood. Ze bevinden zich allebei in een impasse, wanhopig op zoek naar een uitweg.

'The Wild Gooselake' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

The Invisible Man

Wij zijn fan van Elisabeth Moss. Sinds ze haar opwachting maakte in ‘The Handsmaid’s Tale’ kan de Brits-Amerikaanse actrice nog weinig verkeerd doen. En we waren al fan toen ze in 2014 de pannen van het dak speelde in de fantastische reeks ‘Top of the lake’.
 
Maar hier staat ze te schitteren op het witte doek, in een angstaanjagend verhaal over obsessie. De baseline van de film is net zo veelbelovend als duister: ‘What you can’t see can hurt you.’ En of. Cecilia Kass (Elisabeth Moss) is een vrouw die na de zelfmoord van haar gewelddadige ex een grote som geld erft. Fijn, zou je denken, maar Kass vindt dat helemaal niet zo koosjer. Ze vermoedt dat haar ex zijn dood in scène heeft gezet. En als plots een aantal vrienden en familie op raadselachtige manier sterven, begint ze te vermoeden dat haar ex erachter zit. Als invisible man? Beklijvende sci-fi horror, ideaal als lockdown-hapje!
 
'The Invisible Man' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Opgelet, uitzonderlijk aan  € 17,99 en kan niet gehuurd worden met bestaande credits! Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

The Barefoot Emperor

Dat de Belgische film in de lift zit, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Internationaal gooien de vaderlandse producties hoge ogen. Of dat ook met deze ‘The Barefoot Emperor’ het geval zal zijn? Wij durven zeggen: ja.
 
Peter Van den Begin, een van onze geliefkoosde acteurs, kruipt hier in de huid van Nicolas III, koning der Belgen, die in de prequel van deze prent – ‘King of the Belgians’ – zijn koninkrijk in elkaar zag vallen. Nu valt hem een zo mogelijk nog grotere ramp in de schoot: hij wordt in Sarajevo in het oor geschoten. Een historisch beladen event (lees de geschiedenisboeken) waarna hij wakker wordt in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië. En dat is het begin van een dol avontuur.
 
Met naast Peter Van den Begin de illustere Géraldine Chaplin – de oudste van Charlie Chaplins acht kinderen –, Udo Kier en Titus De Voogdt. Must see!
 
'The Barefoot Emperor' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Emma

Vrijwel alle romans van de Engelse romancière Jane Austen werden al een of meerdere malen verfilmd. Met ‘Emma’ komt er een remake bij. In 1996 verscheen er al een ‘Emma’ met Gwyneth Paltrow in de hoofdrol. De Emma anno 2020 zet de jonge Anna-Taylor Joy in de kijker. Een kostuumdrama om u tegen te zeggen.
 
Het verhaal? Gebaseerd op de gelijknamige roman van Jane Austen en door de internationale pers goed ontvangen. We volgen Emma Woodhouse, een knappe, slimme, rijke, maar rusteloze koningin, in een klein stadje. Ze houdt ervan om jonge mannen te koppelen, zonder al te veel succes, terwijl ze zelf op zoek is naar de ware. ‘Emma’ is een fijne satire die focust op het volwassen worden. Fijne film, voor het hele gezin.
 
'Emma' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Opgelet, uitzonderlijk aan  € 17,99 en kan niet gehuurd worden met bestaande credits! Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Out Stealing Horses

Wat krijg je als je drie kleppers van de Scandinavische cinema bij elkaar zet? Een topfilm! De samenwerking tussen Stellan Skarsgård (bekend van onder andere ‘Nymphomaniac’), regisseur Hans Petter Moland (‘A Somewhat Gentle Man’, ‘Kraftidioten’) en de prijswinnende roman ‘Paarden Stelen’ van Per Petterson leidde tot een prachtige film, met een duidelijke boodschap: je kunt nooit aan je verleden ontsnappen.
 
‘Out Stealing Horses’ is een poëtisch verhaal waarin opgroeien en loslaten centraal staat, een prent die je bij je nekvel grijpt en je laat kennismaken met de Noorse natuur. Het verhaal? Na de dood van zijn vrouw is Trond Sander verhuisd naar een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Wanneer hij op een nacht een oude bekende ziet, wordt hij terug gekatapulteerd naar 1948, toen hij een hele zomer doorbracht met zijn vader in een eenvoudige houten hut aan de rivier. Bootje varen, hout hakken, optrekken met zijn vader ... Tot het plezier omsloeg toen het dorpje waar ze verbleven door verschillende tragedies werd getroffen.

‘Out Stealing Horsesis beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Pompei

Over Pompei was de pers alvast lovend:
 
“Het Frans-Amerikaanse koppel Anna Falguères en John Shank dwingt respect af met de mise-en-scène en de wondermooie fotografie.” (Knack Focus) en “Een broeierig liefdesverhaal met minimalistische, schilderachtige beelden” (Filmmagie). Je weet dus waar je je aan kunt verwachten. De insteek? Een post-apocalyptische wereld, waarin een aantal jonge vrienden leven alsof gisteren en morgen niet bestaan.
 
Om te overleven, graven ze overblijfselen van een vroegere beschaving op. Welke? Dat laten we even aan de verbeelding over. De komst van de jonge vrouw Billie, vol van jeugdig romantisme, doet hun broze evenwicht wankelen. ‘Pompei’ is een boeiende, soms bevreemdende prent, voor de liefhebber van de betere film.
 
'Pompei' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

La Llorona

Gebaseerd op een oude Latijns-Amerikaanse volkslegende, deze bijwijlen claustrofobische horrorfilm: la Llorona is de huilende vrouw die eeuwig in het niemandsland doolt, tussen hemel en aarde, nadat ze in een vlaag van wanhoop haar kinderen in de rivier heeft gegooid. Al dolend zoekt ze haar kinderen, en brengt ze ongeluk bij al wie haar pad kruist.
 
Knap, deze film van de Guatemalteekse Jayro Bustamente, die er meteen een ander verhaal doorweeft: dat van de erfenis van een genocide, waarbij talloze Maya-indianen het leven lieten, waaronder heel wat kinderen. In ‘La Llorena’ krijgen we het verhaal van generaal Monteverde, die na de veroordeling voor een volkerenmoord in elkaar zakt op het proces, en na een opname in het ziekenhuis terug naar huis mag. Het publiek is woedend. Monteverde trekt zich terug in zijn luxueuze villa en waant zich veilig. Tot hij dingen begint te horen en te zien ... La Llorena?
 
‘La Llorona’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!
 

Adoration

Griezelig sprookje van de Belgische regisseur Fabrice Du Welz (‘Calvaire’), waarin de jonge Fantine Harduin in de huid kruipt van Gloria, een meisje dat steeds weer tracht te ontsnappen uit een psychiatrische instelling.
 
Op een dag ontmoet ze de 12-jarige Paul, wiens moeder in de instelling werkt. Hij speelt graag in de bossen in de buurt.  Paul en Gloria kunnen het wel met elkaar vinden, en na een incident slaan ze op de vlucht. Gloria wil graag naar Bretagne, waar haar opa woont. Een pastorale roadmovie, dwars door de Ardennen. Zal Paul Gloria kunnen redden zoals hij het vogeltje aan het begin van de film redt? En hoe zit het met zijn gevoelens voor het meisje en zijn prille, ontluikende seksualiteit?
 
‘Adoration’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Guns Akimbo

Jonge jongens worden volwassen. Daniel Radcliffe heeft de Harry Potter-franchise al even achter zich gelaten en ontpopt zich stilaan tot een vaste waarde in het volwassen acteursgild. 'Guns Akimbo' is een gitzwarte actiekomedie met Radcliffe op dreef als Miles, een nerdy videogame-ontwikkelaar, die zich plots als opgejaagd wild ziet in een illegaal spel op leven en dood. Terwijl miljoenen mensen hem via de livestream volgen moet Miles zich in zijn eentje uit deze benarde positie zien te redden. Pittig! 

'Guns Akimbo' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

A White White Day

"Op de dagen dat het wit van de lucht overeenkomt met het wit op de grond kunnen de doden nog praten met zij die leven." Dat is de ietwat vreemde openingszin van deze beklijvende film. Een oude, IJslandse wijsheid, met een portie mystiek. De insteek: een politieman wordt weduwnaar, maar ontdekt kort na het overlijden van zijn vrouw dat ze een affaire had. Niet meteen iets wat je wil ontdekken. Het lijdt bij de man tot ongecontroleerde woede-uitbarstingen, waarbij hij niemand spaart. De hoofdrol is voor Ingvar Eggert Sigurðsson, die heel de film draagt, in een intense vertolking. Een beladen onderwerp dat rustig verteld wordt, een kenmerk van talloze andere IJslandse films en series. 

'A White White Day' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

System Crashers

Krachtig en prachtig filmdebuut van Nora Fingscheidt, de Duitse Oscarinzending, met als thema jeugdzorg. De film won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn en kleeft helemaal aan je huid.

We volgen de 9-jarige Benni, een meisje dat bekend staat als een 'system crasher' of een kind waar de jeugdzorg geen enkele vat op krijgt. Te jong voor een instelling, te agressief voor een pleeggezin en te lief om aan haar lot over te laten. Haar mentor denkt een oplossing te hebben: hij neemt Benni mee naar een boshut, om daar samen met zijn zwangere vrouw in de natuur te leven. 'Impressive', volgens de Hollywood Reporter. 

'System Crashers' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!


Adam

Je zal onder de indruk zijn van deze moedige film. "Adam" van de Marokkaanse Maryam Touzani vertelt over de hel voor alleenstaande moeders in Marokko. Deze zeer geëngageerde film vertelt het verhaal van Samia, een jonge, ongehuwde zwangere vrouw die in Casablanca woont. Zodra de zwangerschap zichtbaar wordt, wordt de jonge vrouw door de samenleving afgewezen. Samia wil haar toekomstige kind ter adoptie aanbieden. Wat haar ertoe aanzet om op de deur te kloppen van Abla, een alleenstaande moeder van een 8-jarig meisje. Voor haar eerste speelfilm won Maryam Touzani een twintigtal prijzen.

'Adam' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx?  Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Echo

Nog een IJslandse parel, van de regisseur van 'Sparrows' en 'Volcano'. Met 'Echo' leverde hij zijn eerste kerstfilm af, maar dan een vrij onconventionele. Wat zeggen we? Nu en dan zelfs van de pot gerukt! 'Echo' is niet meteen een film die je een verhaal brengt, wel een film die je aan de hand van 56 microverhalen onderdompelt in het IJslandse leven. We krijgen fragmenten en momenten uit de dag te zien, zoals een boerderij die afbrandt, een kinderkoor dat zingt rond een kerstboom. Er zijn ook mooie tegenstellingen in verwerkt: vooruitgang tegenover traditie, oud tegenover jong, arm tegenover rijk, automatisering tegenover menselijkheid, samenzijn tegenover eenzaamheid. Een aparte film, gespeeld door amateurs of onbekende acteurs, maar wel absoluut de moeite!

'Echo' is beschikbaar in de sectie "VOD Premium : Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top