League of Legends-competities worden opnieuw op gang getrokken

Vorige week nog werden zowel de League of Legends European Championship (LEC) als de North America League of Legends Championship Series (LCS) stilgelegd omwille van het coronavirus. Beide competities zullen dit weekend echter herstarten.

Gameontwikkelaar Riot Games heeft samen met de teams voor een oplossing gezorgd. De Spring Split-competities zullen namelijk online verder afgewerkt worden. Waar normaal gezien met heuse televisieshows de teams elkaar bekampen in dezelfde studio, zullen alle ploegen hun wedstrijden voortaan spelen vanuit hun eigen trainingsfaciliteiten. Presentatoren en commentatoren doen hun werk van thuis uit, niet vanuit de live studio in Berlijn.

Gezien de huidige coronacrisis zullen er ook geen scheidsrechters ingezet worden die de ploegen controleren op mogelijke onregelmatigheden. In de plaats daarvan worden er camera’s geplaatst om de teams op die manier in de gaten te houden. Er wordt ook meegeluisterd met de communicatie tussen de spelers en hun schermbeelden worden opgenomen. 

De Europese competitie LEC trapt morgenavond opnieuw af, met om 18u het eerste duel tussen MAD Lions en SK Gaming. Nog morgen staan Schalke 04-Misfits Gaming, Excel Esports-Fnatic, Origen-Team Vitality en G2 Esports-Rogue op het programma. Ook zaterdag zal er een speeldag afgehaspeld worden. De finals staan gepland voor 18 en 19 april.

Ook LCS en LCK opnieuw van start

Ook de Noord-Amerikaanse LCS herstart, echter een dagje later dan zijn Europese tegenhanger. De eerstvolgende speeldagen staan gepland voor zaterdag en zondag. Ook hier vinden de finals plaats op 18 en 19 april.

Tot slot is er ook goed nieuws voor de volgers van de League of Legends Champions Korea (LCK). Na drie weken van inactiviteit door het coronavirus herneemt nu ook de Koreaanse LoL-competitie. Komende woensdag, 25 maart, vindt de eerstvolgende speeldag plaats. De reguliere competitie hier eindigt op 16 april. Het programma voor de play-offs en de finals wordt later meegedeeld.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top