"Live 4 Quarantine": pik topconcerten mee vanuit jouw zetel

Muziek | De coronapandemie treft naast gewone mensen ook talloze artiesten. Dat weerhoudt enkelen er echter niet van om met vernuftige oplossingen op de proppen te komen. Zo bieden een aantal artiesten livestreams aan. Iets waar ook de Ancienne Belgique mee uitpakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Dropkick Murphys plooiden zich dubbel om iedereen de kans te bieden om toch enigszins te genieten van Saint-Patrick's Day. De punkgroep uit Boston bood een liveconcert aan via zijn officiële YouTube-kanaal. Recent zetten ze nog Vorst Nationaal in vuur en vlam, dus voor wie dat optreden gemist zou hebben, hier een link naar hun stream:

Ook de AB surft mee op deze golf van solidariteit. Het Brusselse concerthuis biedt enkele van haar meest prestigieuze concerten gratis online aan.

Zo kan je het onvergetelijke concert van Coldplay uit november 2000 helemaal herbeleven. De groep rond Chris Martin speelde toen in de AB als onderdeel van de tournee ter promotie van hun album "Parachutes". De Britten waren dan nog niet zo bekend bij ons, vandaar dat ze ook een showcase gaven. Singles als 'Don't Panic', 'Yellow' en 'Trouble' prijkten toen wel al op hun setlist!

Iggy Pop, de oude getrouwe van de rock-'n-roll, hoeft geen inleiding meer. De AB biedt een concert uit de oude doos aan, dat het icoon gaf tijdens zijn tournee in december 1999. Het was meteen ook de laatste keer dat hij in de mythische zaal in Brussel te zien was.

Stay safe en fleur je quarantaine op met deze concerten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top