Focus op 5 recente Champions League-finales

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit.

Deze donderdag focussen we op de Champions League en 5 recente finales die de voetbalgeschiedenis mee hebben bepaald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

26 mei 2018: Real Madrid - Liverpool

Wat zou er gebeurd zijn indien Jurgen Klopp Simon Mignolet onder de lat had geposteerd in plaats van Loris Karius? Niemand die het zeker weet, maar het staat als een paal boven water dat de Duitse keeper de kansen van de Reds die avond serieus heeft doen slinken.

De Spaanse titelhouder van de voorbije twee seizoenen had natuurlijk niet liever. Terwijl de felbevochten partij goed op en neer ging, toonde Real Madrid-spits Karim Benzema zich een sluwe vos door zijn voet te zetten tegen een slechte uitworp van Karius. Sadio Mane bracht de bordjes snel terug in evenwicht, maar dan voelde Welshman Gareth Bale zijn moment gekomen. Na een nieuwe blunder van Karius en met een prachtdoelpunt stelde hij de derde overwinning op rij van Los Blancos veilig.

Herbeleef deze wedstrijd vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

6 juni 2015: Juventus - Barcelona

Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. Op 6 juni 2015 wist Juventus dat het dit ongeloofelijke Catalaanse trio, goed voor voor 120 goals dat seizoen, aan de ketting zou moeten weten te houden om de beker met de grote oren binnen te rijven. De Oude Dame van haar kant kon dan weer pronken met een ijzersterke verdediging en een uitzonderlijk middenveld, met Paul Pogba, Andrea Pirlo en Arturo Vidal.

Al na vier minuten werden de Italianen echter koud gepakt door een doelpunt van Ivan Rakitic. Toch wist Juventus de overige aanvalsgolven goed te doorstaan en slaagde het er zelfs in om 10 minuten na rust de bordjes terug in evenwicht te brengen. Alleen was dit buiten een ander Catalaans genie gerekend. In een partij waarin het offensieve trio aan banden werd gelegd, achtte Andrés Iniesta zijn moment gekomen om man van de match te worden.

Bovendien was dit de laatste wedstrijd waarin Xavi de kleuren van Barça zou verdedigen.

Juventus - Barcelona kan je vanaf donderdagmiddag volgen op Proximus Sports 1. 


25 mei 2013: Bayern München - Dortmund

Een volledig Duits onderonsje in de finale. Bayern wou revanche voor een verloren finale tegen Chelsea het jaar voordien, terwijl Borussia onder aanvoering sond van een volledig losgeslagen Robert Lewandowski.

Net zoals in de Bundesliga, zou dit treffen bol staan van de emoties. De gekke Jurgen Klopp tegenover tactisch genie Jupp Heynckes. In een gesloten partij zou de beslissing pas in de slotminuten vallen dankzij Arjen Robben.

Deze mooie affiche kan je vanaf 14u35 volgen op Proximus Sports 1. 


28 mei 2016: Real - Atletico

Opnieuw een finale tussen twee teams uit hetzelfde land. De rivaliteit tussen beide aarstrivalen ligt hier net nog dat tikkeltje hoger en de ploegen zullen penalty's nodig hebben om uit te maken wie er aan het langste eind mag trekken. Tijdens deze finale laat ook een Rode Duivel zich opmerken. Carrasco zal de gelijkmaker maken elf minuten voor affluiten.

Twee jaar na de knotsgekke finale waarin Real Madrid na verlengingen met 4-1 aan het langste eind trok, wordt Atletico opnieuw geteisterd door BBC. Atletico, van zijn kant, moet het stellen zonder Thibaut Courtois, Diego Costa en David Villa, maar met Jan Oblak, Antoine Grizemann en de terugkeer van verloren zoon Fernando Torres.

Bekijk de Madrileense derby op andere bodem vanaf 21u10 op Proximus Sports 1. 


1 juni 2019: Liverpool - Tottenham

De voorlopig laatste finale van de Champions League tussen Liverpool en Tottenham staat symbool voor de suprematie van het Engelse voetbal dat seizoen. Enkele dagen eerder stonden ook al twee Engelse teams - Chelsea en Arsenal - tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Liverpool schakelde in de halve finales Barcelona uit na een ferme 'Redmontada', terwijl Tottenham korte metten maakte met seizoensrevelatie Ajax Amsterdam.

Eén ding staat vast, je mocht zeker niet te laat komen voor deze finale. Na twee minuten hadden de Reds reeds het verschil gemaakt. Daarna is het opnieuw de beurt aan een Rode Duivel om de overwinning definitief over de streep te trekken.

Herbeleef de finale van vorig jaar vanaf 17u05 op Proximus Sports 1. 

Herbeleef deze finales integraal, nu donderdag op Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports optie van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top