Lessen voor thuisblijvers op Proximus Pickx

Kids | Nu de lessen geschrapt worden en het leeuwendeel van de kinderen gedwongen thuis blijft, bieden we jou een handig overzicht op tv, de website en de app van Proximus Pickx van de tv-programma's waarmee je de educatieve vaardigheden van jouw kroost op peil kunt houden. Je vindt het vanaf 19 maart terug in de sectie ‘Lessen voor de thuisblijvers’ in onze ‘Kids’-categorie. Met extra aanbod van Ketnet Junior voor peuters en kleuters!



Door Pickx

Deel dit nieuws

Programma's voor de allerkleinsten

1. Tik Tak

Eén biedt elke ochtend om 8u30 "Tik Tak" aan, educatieve content van Ketnet Junior voor de allerkleinsten. Het programma bij uitstek om jouw jonge spruiten tussen 1 en 3 jaar vaardigheden bij te brengen, zoals perceptie en beweging en het waarnemen van kleur, vorm en muziek. Dankzij de repetitieve mix van kleuren, bewegingen en muzikale ritmes blijven jonge kinderen gegarandeerd geboeid naar het scherm staren én ze steken er nog iets van op ook.

Bekijk "Tik Tak" elke ochtend om 8u30 op één of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app.


2. Kaatjes Kameraadjes

Voor iets oudere peuters en kleuters (2-5 jaar) zendt één om 8u35 "Kaatjes Kameraadjes" uit. Samen met haar sidekick Kamiel lost Kaatje allerhande dagdagelijkse problemen op. Ideaal om de wereldoriëntatie van jouw kinderen te stimuleren.

Bekijk "Kaatjes Kameraadjes" elke ochtend om 8u35 op één of via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app


3. Biba & Loeba

Om ook de motorische vaardigheden van kleine kinderen te blijven stimuleren, biedt één omstreeks 8u40 ook elke dag een Ketnet- aflevering van "Biba & Loeba" aan. Iedere aflevering demonstreren de twee vriendjes vol enthousiasme drie oefeningen, zodat jouw kroost zijn dagelijkse portie beweging alvast niet ontbeert.

Bekijk "Biba & Loeba" elke ochtend om 8u40 op één of via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app


4. Yetili vertelt

Natuurlijk mag ook het oefenen van de leesvaardigheid niet ontbreken. Daarom biedt één "Yetili vertelt" aan. Elke aflevering leest de gigantische knuffel Yetili een boekje voor aan zijn twee vriendjes - de muizen Nina en Leon.

Bekijk "Yetili" elke ochtend om 8u45 op één of via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app.

Programma's voor kinderen uit de lagere school

1. Superbrein

Ook voor de lagere schoolkinderen voorziet de VRT een aanbod op maat. Zo is er elke dag om 8u55 een nieuwe aflevering van "Superbrein". Heb je je altijd al afgevraagd hoe je een ballon kan laten ontploffen zonder hem aan te raken of welke invloed muziek heeft op vuur? Dan ben je bij "Superbrein" aan het juiste adres, met iedere aflevering een antwoord op jouw STEM-vragen.

Bekijk "Superbrein" elke dag om 8u55 op één of via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app

2. Later als ik groot ben

De klassieker onder de vragen die kinderen voorgeschoteld krijgen: "Wat wil je later doen als je groot bent?" Wel, het Ketnet-programma "Later als ik groot ben" biedt jouw kind alvast een houvast. Elke aflevering maak je kennis met een nieuw beroep: van dierenarts over architect tot fotograaf. Of wil jouw kleine later liever chocolatier worden? Stuk voor stuk beroepen die in "Later als ik groot ben" aan bod komen.

Bekijk "Later als ik groot ben" elke dag om 9u20 op één of via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app.

3. Dierendetectives

Ook voor dierenliefhebbers heeft Ketnet iets op de plank liggen. Elke ochtend om 9u35 is het tijd voor "Dierendetectives" waarbij kinderen uit verschillende landen op zoek gaan haar helden uit de dierenwereld.

Bekijk "Dierendetectives" elke dag om 9u35 op één of via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app.

4. Karrewiet

Wat is dat coronavirus nu eigenlijk precies en waarom moeten we zoveel mogelijk thuisblijven? Een antwoord op deze en vele andere actualiteitsvragen komt aan bod in de dagelijkse uitzending van het Ketnet-duidingsprogramma "Karrewiet". Elke dag om 17u50 biedt Ketnet je jouw portie nieuws op kindermaat aan.

Bekijk "Karrewiet" elke dag om 17u50 op Ketnet of via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app.

5. De pretshow

Natuurlijk mag ook de dagelijkse brok geschiedenis niet ontbreken. Daarvoor zorgen Pretman en Saartje in "De pretshow". Samen met jou ontdekken ze alle belangrijke gebeurtenissen en personages uit de geschiedenis. Wie zijn de vikingen? Wat is een ijstijd? Hoe is ons land ontstaan? En zoveel meer.

Bekijk "De pretshow" elke dag op VRT.nu.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top