Thibaut Courtois houdt Stoffel Vandoorne achter zich in online F1-race

Door Proximus

Deel dit nieuws

Real Madrid-doelman Thibaut Courtois en Mercedes-rijder Stoffel Vandoorne namen afgelopen weekend deel aan de “Not the… Aus GP”, de virtuele Australische grand prix die georganiseerd werd na het uitstel van de GP van Australië.

Sporters beleven moeilijke tijden. Door het coronavirus gaan heel wat sportevenementen niet door, zo werd ook de openingsrace van het F1-seizoen 2020 afgelast. Toch vond er een afgelopen weekend een virtuele Formule 1-wedstrijd plaats op het circuit van Australië, georganiseerd door Veloce Esports.

Twintig deelnemers, waaronder onze Belgen Thibaut Courtois en Stoffel Vandoorne en F1-piloot Lando Norris, positioneerden zich na de kwalificaties tussen de esporters op de startgrid. De eerste die na 29 rondjes de zwart-wit geblokte vlag te zien kreeg, schreef de virtuele GP van Australië op zijn naam.

Stoffel Vandoorne, derde rijder bij Mercedes en deelnemer aan de elektronische versie van de F1 (Formule E), ging op de vijfde lijn als 9e van start. Hij schoof in het begin van de race op naar de vijfde plaats, maar na een bestraffing zakte hij weg. In zijn Mercedes-bolide eindigde hij uiteindelijk als 15e.

Courtois werd 14e tijdens de kwalificaties. Hij parkeerde zijn Racing Point finaal op de 11e plaats. De overwinning ging naar de Hongaar Daniel Bereznay, de esporter van het team Alfa Romeo Racing.

Vandoorne en Courtois krijgen volgend weekend misschien de kans om beter te doen. Er zou een nieuwe race kunnen worden georganiseerd om de annulering van de GP van Bahrein op te vangen.

Hier kan je de wedstrijd nogmaals herbeleven:

© Maxppp

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top