Hoe zou het zijn met de winterse vertrekkers? Van 1B naar... de Kaukasus!

Sport | Ten tijde van corona draait de Belgische voetbalactualiteit op een laag pitje. Daarom leek het ons wel eens leuk om uit te dokeren hoe het met de spelers is die deze winter de Proximus League verruilden voor een (ver) buitenlands avontuur. Zo vinden we in de uithoeken van Oost-Europa, Azië, het Midden-Oosten, Midden-Amerika en Zuid-Amerika jongens die enkele maanden geleden nog gewoon onder contract lagen bij één van de 1B-teams.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee spelers ruilden in januari de Proximus League in voor een avontuur in Kaukasië. Irakli Bugridze maakte zijn kastje leeg bij Beerschot en ging weer aan de slag in zijn vaderland Georgië terwijl Abdelrafik Gérard (Union) een ticketje boekte naar Azerbeidzjan.

Bugridze ging aan de slag bij Dinamo Tbilisi; de meest roemrijke ploeg uit Georgië. Vorig seizoen werd de club uit de hoofdstad nog kampioen en ook dit jaar zal niets minder dan de titel voldoende zijn. Toch nam Dinamo geen vliegende start; de club speelde namelijk 2x gelijk op de eerste twee speeldagen. Bugridze moest zich in zijn eerste match nog tevreden stellen met een invalbeurt aan de rust, maar in het tweede duel mocht hij wel gewoon starten. Speeldag drie werd vorige week afgelast door het coronavirus.

Ook Gérard ruilde de Proximus League voor een topploeg in een minder bekende competitie. De Fransman ging aan de slag bij FC Qabala; dat u ongetwijfeld wel kent uit het Europese parcours. De club is zowat een vaste waarde in de Europa League en speelde in 2016-2017 nog 2x tegen RSC Anderlecht. Gérard kende een wisselende start in Azerbeidzjan. In de eerste twee duels moest hij zich tevreden stellen met een rol als invaller, in de twee daaropvolgende duels startte hij in de basis en in de laatste twee duels bleef hij aan de bank gekluisterd. Met nog vijf speeldagen te gaan (uitgesteld door het coronavirus) staat Qabala wél verrassend op een laatste plaats. De club telt wel maar één puntje minder dan het voorlaatst geklasseerde Sabail. Enkel het nummer laatst zakt uit de Premyer Liqasi.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top