Niet te missen op tv (16-22 maart): 5 films waarvoor het de moeite is om wat langer op te blijven

Films | Fans van de Ierse acteur Colin Farrell zijn op maandagavond aan het juiste adres bij ZES voor het romantische fantasydrama ‘Winter’s Tale’.

Door MF

Deel dit nieuws

De strijd tussen goed en kwaad

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijver Mark Helprin en ging in première op Valentijn 2014. Debuterend regisseur Akiva Goldsman maakte naam als scenarist van onder meer ‘A Beautiful Mind’ en ‘I Am Legend’. 

De filmposter van ‘Winter’s Tale’ herbergt de leuze ‘This is not a true story. It’s a love story.’ De rode draad van deze film? Wanneer crimineel Peter Lake de villa van een jonge rijke vrouw binnensluipt, wordt hij betrapt door de beeldschone Beverly. De twee raken aan de praat en worden verliefd, maar dragen beiden een groot geheim met zich mee. Tegelijkertijd is Peter op de vlucht voor de gevaarlijke topcrimineel Pearly Soams en lijkt hij over een vreemde gave te beschikken.

Aandachtige kijkers herkennen naast bad boy Farrell ook Jessica Brown Findlay, beter bekend als Lady Sybil Crawley in de tv-serie ‘Downton Abbey’, Russell Crowe én Will Smith als rechter. ‘Winter’s Tale’ is tevens een streling voor het oor, want de soundtrack werd gecomponeerd door Oscarwinnaar Hans Zimmer en Rupert Gregson-Williams. Oh, ja: er speelt ook een paard mee in de film (type wit, met vleugels).

‘Winter’s Tale’ - Maandag 16 maart 22u05 ZES

Boksdrama

Sailor O’Connor is een gevreesde, maar uitgebluste bokser. Wanneer de kans zich aandient om terug te keren in de ring, laat hij die niet liggen. Maar zijn tegenstander is jonger en sneller. Gesteund door zijn oude kameraden moet Sailor het opnemen tegen zijn persoonlijke demonen om een tandje bij te steken in de ring. Maar er is meer. Want een wedstrijd met een andere bejaarde bokser zal zijn leven veranderen. Tijdens het gevecht realiseren ze zich dat ze zowel tegenstanders als bondgenoten zijn.

Een zwaargewicht is ‘A Fighting Man’ niet. De film vervalt soms in de gebruikelijke boksclichés — de gehaaide en op geld beluste promotor ontbreekt bijvoorbeeld niet. Ook het scenario wint wellicht geen schoonheidsprijs. Toch is ‘A Fighting Man’ over de hele lijn een te smaken stukje cinematografisch vakwerk.

‘A Fighting Man’ - Maandag 16 maart 22u15 CAZ 2

Buddykomedie

Dat we daar nu niet zélf opgekomen zijn! Jimmy verhuurt zichzelf als getuige aan mannen die niemand hebben om hen op de belangrijkste dag van hun leven bij te staan. Gratis drank en een mooi opgetutte vrouw gegarandeerd, toch?! Omdat Doug geen geschikte getuige vindt, doet hij op aanraden van ceremoniemeester Edmundo een beroep op Jimmy Callahan (Kevin Hart) van het bedrijf ‘Best Man, Inc’. Jimmy is ‘professioneel getuige’.

Hij gaat akkoord voor 50.000 dollar. En omdat er zeven bruidsmeisjes zijn, gaan hij en zijn assistente Doris ook op zoek naar zeven bijhorende bruidsjonkers. Die vinden ze, maar ze zijn op z’n zachtst gezegd niet van het type boy next door. Zo zit er een ontsnapte crimineel tussen en een man die achterwaarts kan praten.

Lang niet alle grappen raken doel, maar 'The Wedding Ringer’ is een ideale film om voor het slapen nog even met je partner in de zetel te blijven hangen.

‘The Wedding Ringer’ - Dinsdag 17 maart 22u25 Q2

Kat-en-muisspel

Takers’ gaat over een groep bankovervallers die de ene na de andere slag slaan en toch steeds uit de klauwen van de politie blijven. In een mum van tijd klaren ze de klus. Ze laten geen sporen na en tussen twee overvallen in houden ze zich gedeisd. Het lijkt erop dat de mannen de wetsdienaars altijd een stapje voor zijn. Totdat ze van plan zijn om hun koevoet aan de haak te hangen en hun ‘allerlaatste’ slag te slaan.

Een overval die hen meer geld zal opleveren dan ooit tevoren. Helaas worden hun plannen gedwarsboomd door een ervaren detective. Speurder Jack Wells (Matt Dillon) zal er namelijk alles aan doen om de criminelen te pakken te krijgen. Aandachtige kijkers herkennen in deze thriller ook Chris Brown, Hayden Christensen en wijlen Paul Walker.

‘Takers’ - Vrijdag 20 maart 23u25 VTM

Kiezen tussen twee dromen

Wie na ‘The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe’ nog niet naar bed wil op zondagavond, kan blijven zitten (of liggen) voor ‘The Prince and Me’.

Zoals de naam van deze romantische komedie al doet vermoeden, wordt er een blik clichés opengetrokken. Maar na een avondje je hersenen pijnigen over wie in godsnaam de mol zou kunnen zijn, mag je grijze massa gerust even op adem komen, toch? Het verhaal leent zich daar ook toe. In een notendop? De Amerikaanse studente Paige wordt na allerlei gebeurtenissen verliefd op de Deense prins Edward, die incognito een jaartje in Amerika studeert. Paige moet in eerste instantie helemaal niks van Eddie weten. Maar uiteraard kan de week onmogelijk eindigen zónder happy end. Want na verloop van tijd springt de vonk tóch over.

Zodra Paige echter te weten komt welk prinselijk vlees ze in de kuip heeft, moet ze kiezen tussen twee dromen. Wil ze prinses worden of de dokter die ze al haar hele leven wil zijn?

‘The Prince and Me’ - Zondag 22 maart 22u35 ZES

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top