Mijlpaal voor CS:GO: meer dan 1 miljoen spelers actief op hetzelfde moment

Het gaat het spel Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) voor de wind. Voor het eerst sinds het spel in 2012 op de markt kwam, waren er gisteren op een bepaald moment meer dan 1 miljoen gamers tegelijkertijd aan het spelen.

CS:GO, een van de populairste games op de markt, blijft het goed doen. Gisteren waren om klokslag 15u 1.001.756 spelers actief aan het gamen, zo wijzen cijfers uit bij StreamCharts. Het vorige record stond op 916.996 spelers op een dag in februari van dit jaar.

Met deze cijfers is het duidelijk dat CS:GO het meest gespeelde spel is op het gameplatform Steam. Dota 2, het meest populair na CS:GO, had gisteren een piek van 694.829 actieve spelers.

De piek van gisteren wordt deels ook toegeschreven aan de huidige, wereldwijde crisis rond het coronavirus. Over heel de wereld blijven veel jongeren deze periode thuis, waardoor ze plots wat extra tijd hebben om te gamen.

Sky is ook the limit voor COD: Warzone

Deze week, meer bepaald afgelopen dinsdag, kwam er ook een extra shooter op de markt met Call of Duty: Warzone. Het gratis battle royale-spel werd meteen massaal gedownload. Zo heeft de officiële Twitterpagina van Call of Duty bekendgemaakt dat de game op dit moment meer dan 15 miljoen spelers heeft.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top