Deze sporters konden tot nu toe niet ontkomen aan het coronavirus

Het coronavirus domineert al enige tijd het wereldnieuws, ook in de sportwereld. Veel competities en wedstrijden werden voor onbepaalde tijd stilgelegd of zelfs helemaal geannuleerd. Ondertussen zijn er ook al een aantal sporters besmet geraakt met het virus. Een overzicht.

Sampdoria zwaar getroffen

In het voetbal kennen we intussen al een paar slachtoffers die momenteel in quarantaine vertoeven. Van alle Europese landen is de coronacrisis het zwaarst in Italië, zo ook in het voetbal. Het team dat het felst getroffen werd door het nieuwe virus is Sampdoria. De ploeg uit Genua, het ex-team van Rode Duivel Denis Praet, heeft zes coronagevallen: Fabio Depaoli, Omar Colley (ex-Genk), Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby en Manolo Gabbiadini.

Bij Fiorentina zitten ze met 3 positieve gevallen: Patrick Cutrone, German Pezzella en Dusan Vlahovic.

Tot slot heb je nog Daniele Rugani (foto), waardoor je tot nu 10 spelers hebt in de Italiaanse Serie A die besmet zijn geraakt met het coronavirus. De verdediger van Juventus was in de afgelopen week de eerste voetballer uit de Serie A bij wie de infectie werd vastgesteld. Het gerucht gaat overigens de ronde dat zijn ploegmaat Paulo Dybala ook zou besmet zijn, al werd dat (nog) niet bevestigd.

Crisis in Valencia

Maar niet alleen Italië wordt getroffen door het coronavirus. Ondertussen zijn er ook al positieve gevallen in La Liga, de Premier League en de Bundesliga.

Zo is naar buiten gebracht dat Ezequiel Garay (foto) besmet is geraakt met het virus. De Argentijnse verdediger is bij zijn club Valencia niet de enige die getroffen is door de ziekte. De club maakte bekend dat er in totaal 5 positieve gevallen zijn  bij Valencia, zonder verdere namen te noemen.

In Engeland is Callum Hudson-Odoi de eerste Premier League-speler bij wie het virus werd geconstateerd. Voordien raakte al bekend dat Arsenal-coach Mikel Arteta is geveld door corona. Leicester City maakte op zijn beurt bekend dat 3 spelers in quarantaine werden geplaatst omdat ze coronasymptomen vertonen. Om wie het gaat, is niet bekend.

Tot slot dook het virus ook al op in de Duitse Bundesliga. Paderborn-speler Luca Kilian testte als eerste Bundesliga-voetballer positief.

Ook NBA opgeschrikt door corona

Maar niet alleen in het voetbal is het coronavirus opgedoken. Ook in de wielerwereld en zelfs in de Amerikaanse NBA zijn er intussen besmettingen.

De Colombiaanse wielrenner Fernando Gaviria (UAE Emirates, foto) is er daar eentje van. Hij vertoeft nog steeds in een ziekenhuis in Abu Dhabi, waar hij eerder in het seizoen deelnam aan de UAE Tour. Mogelijk heeft hij zijn ploegmaat Maximiliano Richeze aangestoken. Ook bij hem werd het virus vastgesteld.

Ook het team Gazprom-Rusvelo kwam niet ongeschonden uit de UAE Tour. Een Russische renner bij het team, Dmitri Strachov, testte positief.

Tot slot zijn er 3 bekende gevallen van corona in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Het gaat om Utah Jazz-spelers Rudy Gobert en Donovan Mitchell en 1 speler van de Detroit Pistons. De Pistons wilden de identiteit van de speler niet prijsgeven, maar beslisten wel al over te gaan tot quarantainemaatregelen. Volgens de geruchtenmolen zou het gaan om Christian Wood.

Wielersport

Bekijk alles
Top