Drie grappige series op Netflix die u als moeder moet gezien hebben

Series | Het leven als mama is vaak al druk genoeg. Wanneer de kinderen in bed liggen, is er eindelijk wat tijd voor jezelf. Niets beter dan om even Netflix aan te slingeren en naar een luchtige serie voor en over moeders te kijken. Wij selecteerden er alvast drie voor u.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Good Girls

Deze serie draait rond het leven van 3 moeders: de zussen Beth en Annie en hun BFF Ruby. De verhaallijn in het begin doet wat denken aan een andere populaire reeks: Breaking Bad. Financiële tegenslagen bij de drie vrouwen, doet hen in de criminele wereld belanden. Wat eerst startte als een grap, met name een supermarkt overvallen, zorgt echter voor een crimineel domino-effect waar de drie dames in verwikkeld geraken.

Vrees echter niet, de serie is niet zo duister als Breaking Bad. De makers hebben het heel wat luchtiger en vermakelijker gehouden. Tussen al het criminele "geweld" hebben Beth, Annie en Ruby hun eigen, herkenbare, familiale problemen waar ze mee moeten omgaan.

Seizoenen 1 en 2 van Good Girls staan reeds op Netflix, het derde seizoen loopt momenteel in de VS op televisiezender NBC en zal pas later (lees: begin volgend jaar) op het streamingplatform te zien zijn. Ideaal dus om alvast te starten met de eerste twee seizoenen.

Workin’ Moms

In deze serie van CBC is de mooiste periode als kersverse mama voorbij: het zwangerschapsverlof zit erop en 4 moeders (Catherine, Jessalyn, Dani en Juno) moeten hun werkleventje weer op gang brengen. De moeders moeten opnieuw de balans vinden tussen hun gezinsleven, het werk en andere sociale verplichtingen.

Verschillende, herkenbare onderwerpen worden vervolgens op een grappige manier aangekaart. Dat gaat van verwachtingen voor een tweede kind, tot kolven op het werk en een seksloos huwelijk. En u raadt het al: niet alles loopt zoals gepland bij de 4 moeders.

Van Workin’ Moms zijn er reeds 3 seizoenen te bewonderen op Netflix. Het vierde seizoen loopt, net zoals Good Girls, momenteel op de Amerikaanse televisie en zal ook pas later op Netflix te zien zijn.

The Letdown

Waar bij de bovenstaande series verscheidene moeders in the picture staan, spitst The Letdown zich toe op slechts 1 kersverse mama. Deze Australische serie vertelt het verhaal van Audrey (gespeeld door Alison Bell, foto rechts), die 2 maanden geleden moeder is geworden.

Ook hier wordt de ene struggle na de andere op een grappige manier aangepakt. Je kraakverse baby slaap niet ’s nachts, je partner helpt je niet voldoende en focust zich vooral op zijn carrière en het seksleven staat op een zeer laag pitje.

Audrey besluit vervolgens zich aan te sluiten bij een hulpgroepje voor jonge ouders, waar ze enkele rare vrienden maakt met verschillende uitdagingen in hun leven.

Van The Letdown zijn er momenteel 2 seizoenen te zien op Netflix. Er is voorlopig geen zicht op een derde seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top